DELEN
Zuid-afrikaans landschap vakantie tips

Als je aan Afrika denkt, denk je al snel aan de big five en het Kruger park. Reizen met je eigen huurauto geeft je de vrijheid om ook eens van de gebaande safaripaden af te gaan. Een tip is om vanuit Hazyview via de panoramaroute naar een van de privéparken bij Kruger te rijden. Je rijdt door bizarre rotsformaties en als het weer meezit kijk je zo over het Krugerpark naar Mozambique.

Na zo een dag leeuwen, zebra’s en ander wild te hebben gespot kom je moe maar voldaan bij je safaritent terug. Zuid-Afrikanen zijn gek op bbq-en, dus de kans is groot dat je aan kan schuiven. Het leuke van Zuid Afrika reizen is dat je met je eigen auto zelf op safari kan gaan in het Krugerpark. Om zoveel mogelijk wild te spotten is het handig om de eerste keer samen met een bushranger op pad te gaan, zodat hij je de kneepjes van het vak kan leren. Buiten het Krugerpark vind je verschillende privé reservaten. Deze reservaten zijn kleiner en hebben vaak geen verharde wegen waardoor je echt tussen het wild rijdt, en het wild nog echt wild is. Ook zijn hier minder mensen en hebben de privéreservaten een exclusiever karakter.

Zuid-Afrika, ‘de wereld in één land’

Maar Zuid-Afrika heeft nog veel meer te bieden naast de safari’s, en wordt ook niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd.

Na al die safari indrukken ligt Swaziland mooi op de route als je snel richting het zuiden wilt gaan. Het land van de koning met 14 vrouwen is zeker een bezoek waard. Na die dagen in de auto kan je die in Mlilwane NP lekker laten staan. Te voet, paard of op de mountainbike ga je hier zelf op zoek naar wildlife of bezoek je een lokale markt. De rivieren hier stromen bijna over van de nijlpaarden en krokodillen, dus een boottochtje is een echte must do. De nijlpaarden worden zelfs weleens in het dorp gespot! Dit NP ligt vlakbij de oceaan waardoor moerassen worden afgewisseld met zandduinen en bushland. Wandelaars halen hun hart op bij Drakensbergen en Champagne Valley. Tussen de bloemenvelden, groene bergen, en naar beneden kletterend water zijn er routes in alle afstanden en gradaties. Neem je lunchpakketje mee in je rugzak en plof ’s middags neer bij een van de vele picknicktafels onderweg. Naast wandelen kan je hier ook mountainbiken, vissen, kanoen of paardrijden in de bergen. Een stukje Afrika wat door niemand wordt overgeslagen is de tuinroute. Weelderig begroeide heuvels, oerbossen, kleurige bloemen en een ruige kustlijn maken dit een afwisselend gebied. Ga kajakken in de lagune, hiken in de bergen, of ontspan aan het strand van Plettenberg. Maar het gaafste is toch wel de walvisexcursie die je van juli tot november kan maken hier. Door het beperkte aantal plaatsen op de excursie heb je niet het idee op ‘walvissenjacht’ te zijn. Zorg wel dat je hem op tijd boekt.

Verder mag je het levendige en hippe Kaapstad natuurlijk niet overslaan. Met de trots van de stad; de Tafelberg die midden in de stad omhoog rijst. De Zuid Afrikaanse wijnen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de schappen. Stap bijvoorbeeld op de fiets om van de hoofdwegen af te kunnen, en een ander voordeel is dat je geen BOB hoeft aan te wijzen!

Handige tip; Zorg dat je een reisstekker Zuid-Afrika in je koffer hebt ingepakt. Deze zijn namelijk anders dan de Nederlandse stekkers, en je moet natuurlijk wel je fotocamera op kunnen laden!

Een prachtige reis

Met recht een land met voor ieder wat wils. Vind je het moeilijk om te kiezen wat bij jou past, wat een slimme route is en wat kan in het tijdsbestek wat je hebt? Bij Zuid-Afrika online, onderdeel van Riksja Travel, heeft de reisspecialist zelf gereisd door het land. Zij weten daardoor net dat bijzondere plekje te vinden, en die karakteristieke accommodatie. Je kunt zelf je individuele rondreis samenstellen en de reisspecialist van Zuid-Afrika online helpt je met een slimme route, en legt de hotels, excursies en het vervoer voor je vast. En geeft je inside tips!

DELEN
Vorig artikelAngst op de piste
Volgend artikelPartners

GEEN REACTIES

Comments are closed.