Bezienswaardigheden Cambodja

Bezienswaardigheden Cambodja

552
0
DELEN

Cambodja is een aardig groot land met vele bezienswaardigheden. Het is handig om van te voren te bepalen wat je wil zien en doen tijdens je vakantie in Cambodja! Lees hier enkele vakantietips voor Cambodja over bezienswaardigheden in Cambodja die je niet mag missen! Hieronder volgt een top 10 van bezienswaardigheden Cambodja.

Angkor Wat

Angkor Wat is een bezienswaardigheid in Cambodja die je niet mag missen. Dit is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en ligt in de provincie Siem reap.

Banteay Srei tempel

Ongeveer 40 km ten noordoosten van Siem reap ligt deze tempel, ook wel ‘de tempel van de vrouwen’ genoemd. Deze tempel valt op door de bijzondere details in de afbeeldingen.

Kratie

Een leuk bezienswaardigheid in Cambodja is het kleine stadje Kratie, aan de oevers van de Mekong rivier en omgeven door oude, Franse koloniale gebouwen. Hier kun je de zeldzame Irrawaddy dolfijn spotten!

Sihanoukville

Deze haven- en badplaats ligt aan de Golf van Thailand en is onder toeristen zeer populair. Mooie witte stranden en prachtige tropische eilanden, de perfecte plek om tot rust te komen.

Siem Reap

Een klein en charmant stadje dat de toegangspoort is voor de wereldberoemde tempels van Angkor. Hier vind je veel hotels en leuke restaurantjes.

Drijvende dorpen Tonle Sap

Het Tonle sap is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en van groot belang voor Cambodja. Het is de thuisbassis voor veel etnische Vietnamezen die wonen in drijvende dorpen rondom het meer. Een bezienswaardigheid in Cambodja die je gezien moet hebben!

Koh Ker

Dit was de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk. Hier staan prachtige beeldhouwwerken en gebouwen.

Bokor

Deze griezelige verlaten stad is een bijzondere bezienswaardigheid in Cambodja. Deze plaats werd door de Fransen uit Phom Penh als toevluchtsoord gebruikt om de hitte in de hoofdstad te ontlopen.

Killing fields en het Tuol Sleng museum

Dit is een bijzondere bezienswaardigheid in Cambodja en laat het gruwelijke verleden zien van de periode dat Pol pot de macht had. Meerdere massagraven laten de geschiedenis zien.

Preah Vihear tempel

Gelegen op een rots van 525 meter in de Dangrek Mountains ligt deze tempel. Een spectaculaire plek en echt op de grens tussen Thailand en Cambodja. Een absolute aanrader als bezienswaardigheid in Cambodja!

GEEN REACTIES

Comments are closed.