Filipijnen

Filipijnen

1467
0
DELEN

Ben jij een ontzettende fan van eilandhoppen? Wil je een keer iets anders dan de westerse cultuur en houd jij van ongerepte natuur en fijnzinnige cultuur? Dan zijn de Filipijnen de vakantiebestemming voor jou!

Het Zuidoost-Aziatische land dat officieel de Republiek der Filipijnen heet, bestaat uit maar liefst 7107 eilanden. Manilla, de hoofdstad, ligt op één van de twee grootste eilanden die de archipel rijk is, Luzon.

De archipel biedt vele mogelijkheden voor jou als toerist. Hier volgen een aantal tips! Filipijnen, what to do:

  • Eilandhoppen: Zoals gezegd, zijn er meer dan 7000 eilanden om on-en-off te hoppen. Dit kan uiteraard met een georganiseerde, grote reis. Wil je echter verlaten stranden zien en niet constant worden geconfronteerd met andere toeristen, boek dan een tour bij een kleinere organisatie. Je beleeft de eilanden en idyllische stranden zo veel intiemer.
  • Ontdek de natuur: dit is natuurlijk een veelgehoorde tip wanneer je een land wilt bezoeken. Op de Filipijnen zijn echter een aantal unieke mogelijkheden om met de natuur in aanraking te komen. Je kunt bijvoorbeeld op Dimakya zwemmen met zeekoeien of duiken met walvishaaien bij Donsol.
  • Backpacken: de Filipijnen zijn zeer geschikt om als backpacker te verkennen. Juist het feit dat er zo veel eilanden zijn, geeft jou de mogelijkheid je eigen route uit te stippelen en op jouw manier te genieten van het land. Kijk echter wel uit. Sommige regio’s kun je als toerist en backpacker beter vermijden. Onder andere de regio’s Mindanao en Sulu hebben een slechte reputatie.

Er is altijd meer!

De gegeven voorbeelden zijn maar een kleine greep uit het grote arsenaal aan reistips. De Filipijnen bieden je namelijk nog veel meer. De cultuur, het geloof en de hoofdstad Manilla zijn hier voorbeelden van. Ben je overigens niet zo van het backpacken en geniet je liever van meer luxe op een mooie rondreis? Dat kan ook op deze mooie eilandengroep.

Belangrijke reisinformatie

Helemaal overtuigd of wil je nog meer weten? Lees over dit prachtige Aziatische land op deze site. Je vindt hier niet alleen alle overige bezienswaardigheden, maar ook praktische informatie aangaande bijvoorbeeld het aanvragen van een visum. De Filipijnen zijn kortom de plek waar de avonturier in jou helemaal naar buiten komt!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER