Laos

Laos

1699
0
DELEN

De drukte op je werk is je naar het hoofd gestegen. Je moet er echt even tussenuit en de vakantie staat voor de deur. Spanje ken je inmiddels als je broekzak en je hebt helemaal niets met de baguettes en croissants in Frankrijk. What to do? Een vakantie naar Laos!

Laos, officieel Democratische Republiek Laos genoemd, is een prachtig, langgerekt land gelegen in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Laos is Vientiane. Het land, dat geldt als onontdekte parel, grenst onder andere aan bekendere landen als Thailand, China, Cambodja en Vietnam. Juist het feit dat het land door de grote massa nog niet echt ontdekt is, maakt dat je jezelf kan vergapen aan de stille pracht van dit land.

Het klimaat is aantrekkelijk, tropisch en heerlijk warm gedurende het gehele jaar. Ook vind je er een grote variatie aan natuurschoon, van hoge bergtoppen tot diepgroene regenwouden. Daarnaast wordt het land doorkruist door een majestueuze rivier: de Mekong. Deze rivier is, behalve een prachtig stukje natuur, ook zeer belangrijk voor de handel en infrastructuur van het land.

Alsof dit nog niet genoeg is, kan ook de cultuurliefhebber in jou zijn hart ophalen in Laos. Het land staat bekend om zijn vele Boeddhistische tempels die bijna allemaal te bezoeken zijn voor jou als toerist. Leer over het intrigerende geloof en mediteer zelf om innerlijk tot rust te komen.

Backpack je gek!

Wat moet je nou écht doen als je naar Laos afreist? Simpel: ga “backpacken”! Het klinkt misschien wat jeugdig, maar in feite is deze manier van reizen geschikt voor alle leeftijden. Je neemt één enkele tas mee, regelt alleen je vlucht en laat je door het landen leiden op basis van gevoel en het enthousiasme van de lokale bevolking. Laos leent zich uitstekend voor backpacken. Veel natuur is ongerept en het land kent nog vele geheimen voor zijn bezoekers die je met de tas op je rug kunt gaan ontdekken.

Waar vind ik meer informatie?

Wil je meer weten over dit verstilde en natuurrijke Aziatische land, wil je meer tips over Laos of weet je zeker dat je naar Laos op vakantie wilt gaan? Neem dan eens een kijkje op Laos online.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER