Myanmar

Myanmar

1878
0
DELEN

Als over Zuidoost-Azië wordt gesproken, gaat het al gauw over bekende bestemmingen als Thailand en Vietnam. Een van de grootste landen in deze regio is echter Myanmar. Het voormalige Birma, met als hoofdstad Naypyidaw, werd vroeger veelal gemeden door toeristen vanwege de instabiele politieke situatie. Nu deze situatie echter zienderogen verbetert, is Myanmar een absolute aanrader voor jong en oud.

Een vakantie naar Myanmar. Het is eens iets anders dan de Franse kust of de Zwitserse Alpen. Wat biedt dit land jou als bezoeker? Een lijstje met tips voor Myanmar:

  • De veelzijdige natuur: je vindt in Myanmar tropische regenwouden, prachtige bossen en onherbergzame gebieden. Daarnaast kent het land een rijke verzameling aan dieren. Van olifanten tot luipaarden en van tijgers tot neushoorns.
  • De boeddhistische tempels: door de belangrijke rol van het geloof in dit land, zijn deze tempels goed onderhouden. Ze spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven en geven jou als toerist de mogelijkheid één te worden met je innerlijke zelf.
  • De geschiedenis: een opmerkelijke tip, maar zeker de moeite waard. Eigenlijk speelt de geschiedenis van Myanmar zich voor je ogen af. Het land strijdt nog steeds tegen de naweeën van een strenge dictatuur. De armoede is nog altijd groot en de littekens van het strenge regime kom je overal tegen. Confronterend, maar zeker iets om in je achterhoofd te houden tijdens je reis door dit land.

Een goede optie: de georganiseerde rondreizen

Waar voor andere landen in Zuidoost-Azië vaak wordt getipt je backpack op te doen en rond te gaan trekken, is een georganiseerde rondreis door Myanmar een betere keuze. De infrastructuur is nog niet optimaal, goede voorzieningen zijn schaars en het is niet overal even veilig. Het is daarom verstandig door Myanmar te reizen onder begeleiding van een ervaren gids, die kennis heeft over het land.

Off we go!

Wil je meer reistips voor Myanmar of ben je al helemaal om en wil je een reis of vliegtickets naar Myanmar boeken? Neem dan een kijkje op Myanmar online en stel je eigen reis samen!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER