Singapore

Singapore

1467
0
DELEN

Zuidoost-Azië staat bekend om de ongerepte natuur, het goede eten en het warme klimaat. Singapore is echter anders dan de andere landen in dit gebied. Deze stadstaat is een baken van netheid, schoonheid en keurigheid. Hoge wolkenkrabbers en statige businesscentra slaan hier de klok. Met 5 miljoen inwoners, zo’n 8000 per vierkante kilometer (!!), ben je hier altijd onder de mensen. Een welkome afwisseling dus op de rust en vrede in de andere Zuidoost-Aziatische landen.

Ondanks het feit dat dit land een stadstaat is en over een relatief kleine oppervlakte beschikt, is een vakantie naar Singapore zeker aan te raden. Waarom zou je naar Singapore afreizen? Tips vind je hier:

  • De indrukwekkende skyline: dacht jij dat je torenhoge wolkenkrabbers en futuristische kantoren alleen in de VS kunt zien? Think again! Singapore biedt de architect en liefhebber van design in jou een prachtig uitzicht.
  • Historische wijkjes: wie dacht dat de stadstaat enkel uit grote, imposante gebouwen bestaat, heeft het bij het verkeerde eind. Wijken zoals Clarke Quay en Little India geven de cultuurliefhebber in jou de kans zijn hart helemaal op te halen.
  • Verborgen natuur: naast de idyllische stadsparken in de gelijknamige hoofdstad vind je ook échte natuur in deze veelzijdige stadsstaat. Sentosa Island bied je de kans te ontsnappen aan de stad. Witte stranden, een blauwe zee en dierlijk schoon. Je vindt het hier allemaal.

Wees gewaarschuwd!

Genoeg reistips voor Singapore en bezienswaardigheden des te meer. Toch moet je als toerist ook alert blijven. Singapore kent namelijk een zeer strenge regelgeving die zeer strikt wordt gehandhaafd. Gooi nooit zomaar vuil op straat, eet enkel op plekken die hiervoor bestemd zijn en loop of fiets waar dat hoort. Positief gevolg is echter wel dat de omgeving er, door al deze regels, piekfijn uitziet!

Praktische informatie gezocht?!

Waar ligt Singapore eigenlijk? Speelt religie een grote rol, net zoals in veel andere Aziatische landen? Welke taal spreekt men er en wat is het tijdsverschil? De antwoorden op deze en andere vragen vind je op deze site. Wil jij comfort en luxe, maar toch genieten van de Aziatische lekkernijen en cultuur, dan is Singapore een zeer goede vakantieoptie!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER