beste reistijd sri lanka

beste reistijd sri lanka

1332
0
DELEN
Beste reistijd Sri Lanka
Beste reistijd Sri Lanka

Wil je weten wat de beste reistijd Sri Lanka is? De beste reisperiode voor het prachtige Sri-Lanka is van februari tot en met maart. De reden dat je dan het beste naar Sri Lanka op vakantie kan is divers. Belangrijkste reden is om op deze manier de moessons vermeiden. Echter kun je ook gewoon voor een andere reisperiode kiezen, het kan dan alleen erg warm zijn in Sri Lanka en soms kan er in korte tijd veel regen vallen.

Wanneer je ook op vakantie gaat het weer zal je vakantie zeker niet verpesten. Sri Lanka is een prachtig land met heel veel natuur en cultuur. Je moet er optimaal kunnen genieten. Wat wel erg belangrijk is dat het soms erg warm kan zijn en de luchtvochtigheid erg hoog is in Sri Lanka, dat zijn we in Nederland niet altijd gewend. Onze tip is dan ook; Blijf genoeg water drinken om zo uitdroging tegen te gaan. De beste reistijd voor Sri Lanka hangt dus met name van de moessons en de warmte af. Je kan je daarom ook maar beter goed voorbereiden op deze vakantie.

Klimaat beste reistijd Sri Lanka

Wat het klimaat in Sri Lanka betreft, heerst er een combinatie van tropische klimaten. Zo kan er een regenwoudklimaat, tropisch savanneklimaat en tropisch moessonklimaat plaatsvinden. De temperatuur op Sri Lanka is op bijna het gehele eiland tegen het tropische aan met rond de 30 graden. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er een hoog vochtigheidspercentage is in Sri Lanka. Drink daarom voldoende water tijdens je vakantie.

Verder kent Sri Lanka twee moessonperiodes. Van half mei tot eind september geldt er de zuidwestmoesson en van oktober tot half april een noordoost moesson. Dit kun je merken aan hevige regenbuien en aan de zee. Het is daarom van belang om rekening te houden met de beste reistijd naar Sri Lanka zonder je plannen echt volledig om te gooien kan je wel het hele jaar door genieten van dit prachtige land. Het kan er dus in sommige periodes alleen wat warmer en natter zijn.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER