DELEN

Op vakantie naar Sri Lanka? Bezoek dan het Pinnawela olifantenweeshuis! Ondanks dat het olifantenweeshuis in Pinnawela tegenwoordig al behoorlijk is uitgegroeid tot een toeristische bezienswaardigheid van Sri Lanka, mag dat de pret niet drukken.

Het Pinnawela olifantenweeshuis is opgezet door de overheid van Sri Lanka. Omdat de bevolking van Sri Lanka groeit, komt het voor dat de olifanten in het nauw gedreven worden. Hun natuurlijke habitat wordt omgeruild voor huizen en het komt steeds vaker voor dat olifanten hierdoor verdwalen of erger. Olifanten die verlaten zijn of gewond, worden opgevangen in het olifantenweeshuis van Pinnawela.

Over het olifantenweeshuis

De olifanten in het weeshuis zitten daar allemaal met een reden en worden goed verzorgd. Elke olifant heeft een eigen verzorger die hem verzorgd. De olifanten staan in een soort park waar ze te eten en te drinken krijgen met elkaar. Tweemaal per dag bezoeken deze olifanten een grote rivier waar ze lekker kunnen badderen en afkoelen. Om bij deze rivier te komen gaan ze in een stoet door een smal straatje in Pinnawela waar ze afdalen naar de rivier. Wanneer je een soort gong hoort, gaan de olifanten naar deze rivier. Zorg dat je klaarstaat met je camera om dit schouwspel vast te leggen en volg de olifanten naar de rivier.

Pinnawela Olifantenweeshuis In de rivier mogen de olifanten tweemaal per dag ongeveer twee uur badderen en rondlopen. Soms heb je de mogelijkheid om de olifanten te badderen tegen een ‘donatie’, zoals de verzorgers het brengen. Een ware ervaring, vooral wanneer je een olifantenliefhebber bent! Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht over de olifanten en de rivier, ideaal om mooie foto’s te maken.

Babyolifanten in Pinnawela

Buiten volwassen olifanten zitten er ook babyolifanten in het Pinnawela olifantenweeshuis. Een aantal keer per dag heb je de mogelijkheid om deze babyolifanten van dichtbij te aanschouwen. Omdat deze babyolifanten eigenlijk nog melk nodig hebben van hun moeder, geven de verzorgers ze de fles. Ook hier geldt weer; wil je de babyolifanten de fles geven? Voor een kleine donatie is dit mogelijk. Let wel op dat er iemand klaarstaat met een camera. De babyolifanten drinken de fles binnen enkele seconden leeg!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER