Highlights van Sri Lanka

Highlights van Sri Lanka

1341
0
DELEN

Wil jij de Sri Lanka bezienswaardigheden op een rijtje zien? Sri Lanka is een prachtig land wat nog niet compleet ontdekt is door het toerisme. Wel is het toerisme hier erg aan het toenemen, vooral na het populaire TV-programma ‘Wie is de Mol?’. Wij vertellen je graag de highlights van Sri Lanka die je echt niet mag missen tijdens je vakantie in dit land.

Sri Lanka bezienswaardigheden die je niet mag missen

Sri Lanka is geen groot land, maar toch is er genoeg te beleven en te zien. Zo is het land erg veelzijdig en kent het zowel cultuur als natuur. Ook is de lokale bevolking ontzettend vriendelijk richting toeristen. Wij raden je onder andere de volgende highlights van Sri Lanka aan:

Galle

De stad Galle mag je niet missen, vooral niet als je een Nederlander bent. Galle is jarenlang in handen geweest van Nederlanders en de Nederlandse sfeer is hier dan ook direct voelbaar. De stad Galle is omringd door een stadsmuur (Fort) en het is een echte koloniale stad uit de VOC-tijd.

Kandy + Tempel van de Tand

De stad Kandy is een oude hoofdstad van Sri Lanka waar je veel tempels vindt. De stad ligt rondom het Kandy meer, wat voor mooie plaatjes kan zorgen. Onder andere de Tempel van de Tand, waar de tand van Boeddha te zien is vind je in Kandy. Het is niet voor niets dat Kandy op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek zeker deze mooie stad in Sri Lanka en sla de Tempel van de Tand zeker niet over.

Colombo

Colombo is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Sri Lanka. Wanneer je naar Sri Lanka vliegt, zul je waarschijnlijk op het Bandaranaike International Airport landen, 30 kilometer ten noorden van Colombo. Dit maakt het gemakkelijk om deze stad als eerste te bezoeken tijdens je vakantie in Sri Lanka. In Colombo vind je onder andere veel historische gebouwen en Nederlandse invloeden. Wel is het een drukke stad, waar het verkeer horendol is. Je kunt dus lang doen over het afleggen van korte afstanden met het openbaar vervoer.

Sigiriya rots

De Sigiriya rots staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst, en dit niet zonder reden. De ruim 200 meter hoge rots staat midden in de jungle van Sri Lanka en een ware attractie. De rots is volgens een legende gebouwd door koning Kassapa en het is een waar bouwwerk met symmetrische tuinen en grachten in de omgeving. Daar komt bij dat het uitzicht vanaf de Sigiriya rots geweldig is, al is het wel even een hele klim!

Dambulla

De grottempels van Dambulla, zeker een bezienswaardigheid in Sri Lanka die je niet mag overslaan! Het is wel wat commercieel geworden door het opkomende toerisme de laatste tijd, maar toch kun je deze grottempels niet overslaan. Ook Dambulla staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO door de meer dan 80 grotten.

Unawatuna

Unawatuna is een populaire badplaats nabij Galle waar veel reizigers in Sri Lanka een bezoek aan brengen. Aan toeristen geen gebrek in Unawatuna, wat helaas wel wat commercieel geworden is met het toenemende toerisme in Sri Lanka. Desondanks is Unawatuna een leuke badplaats om te verblijven en het strand is nog steeds erg mooi. Daar komt bij dat er aan activiteiten geen gebrek is in Unawatuna.

Mirissa

Mirissa is duidelijk één van de mooiste stranden in het zuiden van Sri Lanka. Daar komt bij dat Mirissa vaak erg geschikt is om te surfen en dat het een waar relaxstrand is. Veel backpackers brengen een bezoek aan Mirissa. Ook is Mirissa een badplaats waar je (in het seizoen) walvissen kunt spotten bij de kust.

Yala National Park

Het Yala National Park in Sri Lanka staat bekend als een van de mooiste natuurparken in dit land en absoluut een highligh van Sri Lanka te noemen. Je kunt er onder andere apen, olifanten en luipaarden spotten. Wanneer je hier in de buurt bent, maak dan zeker een safari door het Yala National Park in Sri Lanka. Een ware highlight van je vakantie in dit land!

Andere highlights voor Sri Lanka

Heb jij nog andere highlights voor Sri Lanka die wij vergeten zijn laat het ons gerust weten! Wij plaatsen ze er graag voor je bij!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER