Reisinformatie Sri Lanka

Reisinformatie Sri Lanka

1356
0
DELEN

Wanneer je op vakantie gaat naar Sri Lanka dan is goede reisinformatie van groot belang. Reistip.com heeft de belangrijkste reisinformatie die je voor je vakantie naar Sri Lanka moet hebben verzameld.

Munteenheid Sri Lanka

Wat is de munteenheid van Sri Lanka? Reistip.com zocht het voor je uit. De officiële munteenheid van Sri Lanka is de Srilankaanse rupee (LKR). Houd de wisselkoers van de officiële munteenheid van Sri Lanka goed in de gaten voordat je geld gaan wisselen. Het is wel fijn om de koers te weten van de Srilankaanse rupee, vooral als je geld moet gaan wisselen. Sri Lanka heeft een eigen munteenheid welke ten opzichte van de euro vrij gemakkelijk om te rekenen is.

Wereldstekker Sri Lanka

Heb je een wereldstekker nodig voor Sri Lanka? Ja, je hebt een wereldstekker voor Sri Lanka nodig. Je gewone ‘Nederlandse’ stekkers zullen niet passen in de stopcontacten van Sri Lanka. Daarom is het noodzakelijk om een reisstekker mee te nemen op vakantie.

Het is natuurlijk vervelend als je de fotocamera of je mobiele telefoon niet kunt opladen wanneer je op reis bent in zo’n fantastisch land. Neem daarom een reisstekker voor Sri Lanka mee op reis. Je kunt vaak ook in het land zelf een stekker kopen, maar wij raden aan om deze in Nederland alvast aan te schaffen zodat je niet op zoek hoeft naar een winkel die deze verkoopt. In Sri Lanka wordt reisstekker Type D gebruikt.

Koop hier een reisstekker Sri Lanka!

Verder geven we je uiteraard graag een handige tip mee voor je vakantie. Heh je een reisstekker nodig op vakantie? Zorg er dan voor dat je ook een stekkerdoos meeneemt. Met de moderne technologie van tegenwoordig is het zo dat je met één wereldstekker voor Sri Lanka niet echt ver komt. Je moet bijvoorbeeld je digitale camera opladen, maar ook je GoPro en je smartphone. Neem daarom een stekkerdoos mee zodat je minimaal drie apparaten tegelijk op kunt laden.

Visum Sri Lanka

Heb je een visum nodig voor Sri Lanka? Ja, voor een vakantie Sri Lanka heb je een visum nodig. Waar je goed op moet letten, is dat er voor een visum Sri Lanka een verschil zit in een toeristenvisum of zakenvisum. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig. Vaak moet je paspoort ook nog 6 maanden geldig zijn bij thuiskomst van je vakantie Sri Lanka. Check dit bij het aanvragen van je visum!

Er zijn vaak verschillende opties wat een visum betreft. Je hebt er geen nodig, je kunt er één aanvragen op het vliegveld bij aankomst aanvragen of je moet deze voor vertrek geregeld hebben. Een visum voor Sri Lanka kun je online aanvragen.

Tijdsverschil Sri Lanka

Wat is het tijdsverschil met Sri Lanka? Het is voor jou als reiziger en voor het thuisfront belangrijk om te weten in welke tijdzone Sri Lanka zich bevindt en wat dus het verschil is ten opzichte van Nederland.

Er is een tijdsverschil in Sri Lanka ten opzichte van Nederland. In onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later. Dat betekent dat het in onze wintertijd in Sri Lanka 4,5 uur later is. Er heerst dus wel degelijk een tijdsverschil in Sri Lanka waar je rekening mee kunt houden bij het boeken van je reis en de vluchttijden. Wanneer je naar Sri Lanka vliegt, vlieg je dus als het ware met de tijd mee.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER