DELEN

Een spectaculaire treinreis in Sri Lanka maken? Veel toeristen en backpackers kiezen ervoor om met de trein te reizen, zo ook in Sri Lanka. In Sri Lanka rijden niet veel treinen en vaak rijdt er maar één trein per twee uur. Dit mag echter geen reden zijn om treinreizen in Sri Lanka over te slaan!

Waarom met de trein reizen in Sri Lanka?

Maar waarom zou je dan met de trein moeten reizen in Sri Lanka? Het is eigenlijk heel simpel waarom. Wanneer je een treinreis door Sri Lanka maakt, zul je een ontzettend unieke ervaring meemaken. Het reizen met de trein is erg bijzonder en op deze manier kun je je compleet tussen de plaatselijke bevolking van Sri Lanka wanen. Koop dus nooit een duur kaartje, maar ga liever voor een mindere klasse. Op deze manier zul je snel aan de praat raken met de nieuwsgierige Sri Lankanen.

De trein in Sri Lanka

Een treinreis in Sri Lanka kent grote verschillen met die in Nederland. Zo zijn de treintoestellen en stations een stuk ouder en rijdt de trein vaak niet harder dan 60 kilometer per uur. Dit heeft er ook mee te maken dat er zo weinig treinen rijden en de lokale bevolking vaak gewoon over het spoor loopt, iets wat je in Nederland niet hoeft te proberen.

Treinreis Sri LankaWat je op zal vallen wanneer je de trein pakt in Sri Lanka, is dat de deuren niet sluiten. Het zal je opvallen dat lokale bevolking dan ook vaak plaatsneemt in de deuropening, dit terwijl de trein gewoon rijdt. Wanneer je lef hebt, kun je dit ook eens proberen. Een erg unieke ervaring die je in Nederland uit je hoofd moet laten!

Prachtige omgeving

Treinreizen in Sri Lanka is een ware must-do tijdens je vakantie hier. Je zult veel mensen die backpacken in Sri Lanka zien, maar ook lokale bevolking. Met de trein reis je door prachtige theeplantages met adembenemende uitzichten, tunnels en het mooie berggebied. Ook kom je door kleine dorpjes en je zult zien dat de lokale bevolking nieuwsgierig naar je kijkt en zwaait. Wanneer je de kans hebt, reizen met de trein in Sri Lanka!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER