Full moon party Thailand

Full moon party Thailand

1276
0
DELEN

De full moon party in Thailand is erg populair onder jongeren van over de hele wereld. Reizen is een feest. Weg uit de dagelijkse sleur en alleen met je rugzak op de wereld verkennen. Backpacken door Zuidoost-Azië is altijd erg populair onder jongeren. Azië is goedkoop, je kunt er van alles beleven, het eten is lekker én er zijn geweldige feestjes. Eén van de feestjes die je absoluut niet mag missen als je door Zuidoost-Azië trekt of als je er toevallig op vakantie bent, is de wereldberoemde full moon party in Thailand.

De Full moon party: een onvergetelijke ervaring

De full moon party vindt plaats op het strand Haad Rin Nok, op het eiland Koh Phangan. Het concept is eigenlijk heel erg simpel: elke keer dat er een volle maan is, wordt er gefeest op het eiland en gaat iedereen helemaal los.

Degenen onder jullie die denken dat het feest een religieuze achtergrond heeft of afstamt van een oud en traditioneel gebruik, heeft het helemaal mis. In de jaren tachtig van de vorige eeuw waren er simpelweg een aantal backpackers die opmerkten dat de volle maan heel goed en mooi zichtbaar was vanaf het strand op het eiland. Zij vonden dat dit gevierd moest worden en organiseerden een feest waar zo’n dertig mensen op afkwamen. De full moon party werd in de jaren daarna steeds bekender door mond-tot-mondreclame en is uiteindelijk uitgegroeid tot een “must do”.

De ups én downs

Een feestje als dit is natuurlijk prachtig. De avond van de full moon party begint met heerlijk Thais eten dat gaandeweg wordt ingeruild voor alcoholische versnaperingen in de vorm van de zogenaamde buckets. Wanneer het echt donker wordt, gaat het volume van de muziek omhoog en wordt de neonverf op de gezichten van de duizenden feestgangers zichtbaar. Dit zorgt samen met de volle maan voor een extra dimensie tijdens de full moon party die je nergens anders zult aantreffen

Wanneer je op een full moon party bent, moet je echter ook alert zijn. De brandende springtouwen, de grote hoeveelheid alcohol en drugs, de hitte en de zee zijn geduchte tegenstanders die je moet overleven of zelfs uit de weg moet gaan.

Informatie is key

De full moon party is een prachtig feest dus waar je zeker bij moet zijn geweest. Lees jezelf van tevoren echter wel even goed in, zodat je weet wat de do’s en dont’s zijn. Meer informatie? Hier vind je alles wat je moet weten. Let’s party!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER