DELEN

Een ritje met de Tuktuk door Bangkok is een echte aanrader. Iedereen kent het vervoersmiddel waarschijnlijk wel. De Tuktuk is een populair vervoersmiddel in Bangkok. De Tuktuk’s zijn vooral populair onder toeristen, omdat een ritje met een Tuktuk een ervaring op zich is. Wij vertellen je daarom waarom een ritje in een Tuktuk in Bangkok een echte must is.

De Tuktuk

Je kent ze vast wel, de kleurrijke driewielers die je overal in Thailand ziet. Vooral in Bangkok, de hoofdstad van Thailand, zijn de fietstaxi’s een populair vervoersmiddel. Niet zozeer onder de eigen bevolking, maar vooral onder toeristen. En geef nou toe, want wanneer je kunt kiezen tussen een taxi of een Tuktuk, dan kies toch ook jij voor een Tuktuk?! Want het is een unieke ervaring om eens een ritje met een Tuktuk door Bangkok te rijden.

Kosten Tuktuk

Achterin een Tuktuk, racen door het drukke Thaise verkeer, dat is toch geweldig? Echter is deze fietstaxi vaak niet goedkoper dan een taxi, terwijl je er wel veel luxe voor inlevert. Voor een kort ritje met een Tuktuk door Bangkok ben je al snel 40 Baht kwijt. Dit is nog steeds maar ongeveer één euro. Maar voor drie euro zit je een uur in een taxi. Het is dus relatief een stuk duurder.

Goed opletten

Wanneer je kiest voor een ritje met een Tuktuk door Bangkok moet je echter wel goed opletten. Deze fietstaxi’s staan namelijk niet alleen bekend als bijzonder vervoersmiddel, maar de Tuktuk staat ook bekend om oplichtingspraktijken. Zo heeft een Tuktuk geen meter, waardoor je nogal opgelicht kunt worden met de kosten. Het is dan ook belangrijk om vooraf een prijs af te spreken wanneer je kiest voor een ritje met een Tuktuk door Bangkok.

Daarnaast proberen chauffeurs in Bangkok je een rondleiding door de stad aan te smeren. Dit klinkt natuurlijk ontzettend leuk en ze vragen er vaak maar 10 tot 40 Baht voor. Echter proberen ze je diverse dingen aan te smeren in winkels, waar zij weer provisie over krijgen. Dit kan een erg vervelende ervaring zijn.

Geniet dus van een ritje met een Tuktuk door Bangkok, maar let wel op jezelf. Spreek van te voren een duidelijke prijs af en laat je geen rondleidingen aansmeren. Op deze manier kun je echt genieten van een bijzonder ritje door deze prachtige stad.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER