Thailand

Thailand

1596
0
DELEN

Thailand: het vakantieland bij uitstek in Zuidoost-Azië. Er zijn wel 1000 en 1 redenen te bedenken waarom jij een bezoekje zou moeten brengen aan dit prachtige land.

De bezienswaardigheden in Thailand zijn talrijk. Hier enkele must do “Thailand tips”:

  • Bangkok: uiteraard mag deze bruisende metropool niet ontbreken in dit lijstje. De stad, die in het Thais “Stad van de engelen” heet, is er een van uitersten. Het businesscentrum biedt je een majestueuze aanblik met zijn imposante wolkenkrabbers. De wijken aan de rand van de stad laten echter de andere kant van de medaille zien. Veel toeristen komen hier niet, maar het is zeker de moeite waard om eens een markt of tempel te bezoeken in dit “menselijke” deel van de stad.
  • De talrijke stranden: het zijn er teveel om op te noemen, maar ze mogen zeker niet ontbreken. Patong Beach in Phuket is het meest bekende en populairste strand. Het eiland biedt je witte stranden en een azuur blauwe zee om bij weg te dromen. Koh Mun Nork daarentegen is het schoolvoorbeeld van een verstild, onbewoond eiland. Het begrip “rust” krijgt hier een nieuwe dimensie.
  • Het Boeddhisme: het overheersende geloof in Zuidoost-Azië slaat ook de klok in Thailand. De Thai zijn heel erg open als het gaat om hun religie. In Chiang Mai kun je in gesprek gaan met monniken om te leren over het geloof. In de tempels bieden zij jou daarnaast de mogelijkheid te proeven van het Boeddhistische geloof en te mediteren.

Pak die backpack

Georganiseerde rondreizen zijn leuk en brengen je naar mooie plekken. Je hebt echter niet de vrijheid van de uitgestippelde route af te wijken en zomaar een afslag richting een klein bergdorpje of verlaten strand te nemen. Wil je deze vrijheid nou juist wel? Dan is backpacken in Thailand de ideale oplossing. Tas op je rug, kaart in de hand en het land ontdekken volgens je eigen regels.

Meer, meer, meer!

Thailand biedt teveel om in dit artikel op te noemen. Wil je meer informatie of ben je nu al overtuigd en wil je beginnen met het uitstippelen van je vakantie naar Thailand? Kijk dan snel op Thailand online!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER