Met de tuktuk door Bangkok

Met de tuktuk door Bangkok

1237
0
DELEN

Met de tuktuk door Bangkok is iets wat je sowieso een keer gedaan moet hebben. Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een grote en bruisende metropool. De stad heeft maar liefst 8,2 miljoen inwoners. Je kunt jezelf vergapen aan hoge en imposante wolkenkrabbers, lunchen in een van de kleine parken, innerlijk tot rust komen in de tempels en verdwalen tussen de mensen in een van de grote, overdekte markten.

De vraag is echter hoe je in deze stad, die dag en nacht leeft, van A naar B komt? Het verkeer is één grote chaos en met een bus of taxi kun je er uren overdoen voordat je op de juiste bestemming bent. De oplossing is simpel: met een tuktuk door Bangkok.

Een tuktuk: klein, wendbaar en snel

Een tuktuk is het typische vervoersmiddel van Zuidoost-Azië. In feite is het niets meer dan een driewielige fietstaxi. De ervaring van het rijden in een tuktuk door het chaotische, Thaise verkeer is er echter een die je de rest van je leven zal bijblijven. Met gevaar voor eigen leven gooien de bestuurders van deze kleine en razendsnelle vervoersbakjes zichzelf tussen het stilstaande en soms zelfs rijdende verkeer. Een ritje in een tuktuk is nog spannender dan een ritje in de achtbaan!

Let op: belangrijke praktische info!

Het rijden in een tuktuk door Bangkok is een hele ervaring. Comfort komt op de tweede plaats en het kost ongeveer evenveel als vervoer met de bus of taxi. Daarnaast moet je oppassen met de bestuurders van de tuktuk. Zij proberen vooral bij toeristen meer geld te vragen voor het ritje. Dit kan gemakkelijk, omdat de tuktuk niet beschikt over een meter zoals in een gewone taxi. Zorg er dus voor dat de omgeving en de indrukken van de stad je niet teveel afleiden en let ondertussen ook op de afstand!

Wil je meer weten?

Wil je nog meer informatie over de tuktuk, of wil je leuke tips over Bangkok en zijn bezienswaardigheden? Kijk dan even hier en wie weet vertoef jij binnenkort wel in deze prachtige stad!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER