Tips Ardèche

Tips Ardèche

734
0
DELEN
Ardeche

De Ardèche is een populaire streek om op vakantie te gaan in Frankrijk en maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes, ten zuid-westen van Lyon. De regio Ardèche staat bekend om de woeste en ongerepte natuur, met veel variatie in het landschap.

Gorges de l’Ardèche

Een vakantie in de Ardèche is niet compleet zonder de Gorges de l’Ardèche, het kloofdal met enorme rotsformaties. De leukste manier om de Gorges te ontdekken is per kano of kajak over de rivier de Ardèche. Je kunt ook met de auto de Gorges ontdekken, er zijn diverse uitzichtpunten langs de bochtige weg door de regio.

Pont D’Arc

De Pont D’Arc is een prachtige natuurlijke boogbrug in de Gorges de l’Ardeche die vlakbij en over de rivier de Ardeche is gelegen. De rotsen van de boog vormen een  hoge natuurlijke brug over de rivier waar je onderdoor kunt varen.

Grotten

Binnen de regio Ardèche zijn er vele grotten te vinden die zeker de moeite waard zijn om tijdens de vakantie in Frankrijk te bezoeken. Een bijzondere grot in de Ardèche is de Aven d’Orgnac, vlakbij de plaats Vallon-pont-d’Arc.

Vögué

Het kleine stadje Vögué in de Ardèche is een klein pareltje, gebouwd tegen een rots. Het dorp hoort bij de mooiste dorpen van Frankrijk en is een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie naar de Ardèche.

Monts d’Ardeche

De Monts d’ Ardeche is een groot natuurpark gelegen in het Zuidwestelijke deel van de Ardèche. Je vindt hier veel variatie in landschappen met vulkanen, kastanjebomen, molens en rivieren.

Kuuroorden

In de Ardèche zijn een aantal koolzuurhoudende bronnen doordat er vulkanische gebieden te vinden zijn. Het water uit deze bronnen zouden heilzame krachten bezitten.

Krokodillenboerderij

In de Ardèche is een hele bijzondere boerderij te vinden, namelijk een krokodillenboerderij. Op een kleine 8.000 vierkante meter honderden krokodillen.

Soyons

Vlakbij de plaats S. Péray ligt het dorpje Soyons, wat vooral in de prehistorie en Middeleeuwen een belangrijke nederzetting was. Er zijn verschillende opgravingen gevonden en in het plaatselijke museum is hier veel informatie over te vinden.

Forêt de l’Aventure van Jaujac

Als je op vakantie gaat met kinderen naar de Ardèche, is een bezoek aan dit park eigenlijk een must. Dit park staat in het teken van ontdekken en ondervinden. Slingeren door bossen, verschillende parcoursen en met meer dan 55 activiteiten is dit park een ideaal dagje uit met hele gezin.

Safaripark van Peaugres

In het noorden van de Ardèche vindt je dit dierenpark, waar je echt op avontuur bent.

DELEN
Vorig artikelCanada
Volgend artikelDuitsland

GEEN REACTIES

Comments are closed.