Mooie plekken voor een wandeling in de sneeuw

Mooie plekken voor een wandeling in de sneeuw

1370
0
DELEN
Afbeelding van Flickr

Het geluid van knisperende sneeuw onder je voeten. Zuchten en ademwolkjes zien in de lucht. Witte boomtoppen en bevroren meren. De gedachte aan deze dingen geeft ons een warm gevoel. Het is winter en de kans op sneeuw neemt toe. Deze natuurgebieden liggen allemaal bijna in de achtertuin en zijn ideaal voor een mooie wandeling door de sneeuw. Allemaal prima met de auto te bereiken.

Veluwse Woestijnen – Apeldoorn

Een woestijnachtige omgeving, bedekt met sneeuw. Dat maakt toch nieuwsgierig? Het is een pittige wandeling, maar de Veluwse Woestijnen zijn zeker de moeite waard. Het eeuwenoude jeneverbessenbos is echt wat bijzonders.

Nationaal Park Maasduinen – Limburg

In dit park vind je de langste rivierduinengordel van Nederland. Nationaal Park Maasduinen is één van de drie nationale parken in Noord-Limburg en heeft een zeer afwisselend landschap. Kies een van de vele routes en loop door bossen, heidevelden en vennen.

Drunense Duinen – Drunen

De Drunense Duinen zijn juist bedekt met een laag sneeuw prachtig. De zandvlaktes zijn dan hemels wit en ideaal voor een fotomomentje met het hele gezin. Ga na de wandeling wat drinken bij de Rustende Jager en vraag naar het typische streekgebakje.

Kroondomein Het Loo – op de Veluwe

Zin in een koninklijke wandeling? Dit grote landgoed ligt tegen Paleis Het Loo en heeft een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Kroondomein Het Loo heeft meerdere wildobservatieplaatsen. Met een beetje geluk spot je edelherten, reeën of wilde zwijnen.

Winterberg – Sauerland, Duitsland

Het is iets verder rijden, maar dan heb je ook wat. In Duitsland ligt het mooie Sauerland en daar kun je iedere wandelliefhebber met een gerust hart loslaten. Ze komen allemaal verliefd weer thuis. Spannende rotspassages, prachtig steil terrein en paradijselijk ogende bospartijen. Winterberg is bovendien een populair skigebied.

Voorbereiden op de trip

Alle plaatsen zijn prima te bereiken met de auto, maar pas op: in de winter zijn de wegen gladder dan normaal. Daarom zijn winterbanden aanbevolen. Kijk ook je autoverzekering nog een keer na om te zien wat wel en wat niet gedekt wordt. Verder pak je natuurlijk een lunchpakketje in, genoeg water en eventueel thee of koffie (lekker warm!) in een thermoskan. Neem ook een extra paar handschoenen mee, want door een sneeuwgevecht raken deze doorweekt.

Veel winterplezier!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER