Met de auto naar Noorwegen

Met de auto naar Noorwegen

1784
0
DELEN
Met de auto op vakantie
Met de auto op vakantie

Op zoek naar een vakantie waarin je rust en ruimte af kan wisselen met cultuur? Dan kan Noorwegen wel eens de juiste keuze voor jou zijn. Pak de auto en reis af naar het hoge noorden. Er zijn verschillende autoroutes die langs de kust oplopen, steden aandoen en langs leuke dorpjes in prachtige natuurgebieden komen.

Zuidelijke route

Een laagdrempelige route om te rijden is door het zuiden van Noorwegen. Voor de meer ervaren Noorwegen bezoeker is naar de Noordkaap rijden prachtig, maar voor een eerste keer kan dat wat veel zijn. In het zuiden van Noorwegen gaan ook de noren zelf op vakantie. Rij door het meest gastvrije deel van Noorwegen en ontdek gezellige dorpjes, heerlijk eten en de prachtige natuur.

Goed voorbereid op weg

Als je met de auto op vakantie gaat is het aan te raden je daar goed op voor te bereiden. In Noorwegen zijn bijvoorbeeld een gevarendriehoek en veiligheidshesjes verplicht om bij je te hebben. Veiligheidsvestjes moeten zelfs binnen handbereik liggen. Check tevens goed of je autoverzekering en pechhulp nog de juiste dekking hebben.

In Noorwegen kan het zijn dat je over tolwegen komt, zoek van tevoren daarom uit of je daar overheen komt tijdens je route. Dan is het namelijk aan te raden voor vertrek je creditcard te registreren. Je zet hier een vast bedrag op als een soort prepaid tegoed en kunt zo overal door rijden. Het geld dat je niet hebt gebruikt voor betaling van de tolweg krijg je binnen 85 dagen weer terug gestort op je creditcard.

Onderweg

Als je lange stukken gaat rijden, wat in Noorwegen goed kan, is het goed opletten dat je scherp blijft. En tip is het opzetten van een zonnebril, je ogen knijpen tegen het zonlicht kan erg vermoeiend zijn. Wordt het te warm in de auto? Zet de airco aan of gooi een raampje open om weer even op te frissen. Ben je echt te moe om door te rijden? Neem dan een pauze en zet de auto aan de kant. Onderweg is er meer dan genoeg te zien. Dus die pauzes houden hoeft in Noorwegen zeker geen straf te zijn!

 

GEEN REACTIES

Comments are closed.