Tips voor Spanje

Tips voor Spanje

608
0
DELEN
Spanje

Dan heb je een vakantie naar Spanje geboekt, maar heb je eigenlijk geen idee wat je moet verwachten. Er zijn toch nog wel aardig wat verschillen als je het gaat vergelijken met Nederland. Gelukkig heb je geen tijdverschil in Spanje dus zal je geen last hebben van een jetlag. Nu ben je toch langs Frankrijk gekomen en vraag je je af of het veilig is om gebruik te maken van het kraanwater. Dit is, net als in Frankrijk, wel veilig maar heeft een onsmakelijke chloorsmaak. Het is dus beter om gewoon flessen mineraalwater te gebruiken.

Zon, zee en strand

Je zult waarschijnlijk in het hoogseizoen gaan, omdat dit het beste moment is om op vakantie te gaan in Spanje.  Het is namelijk rond deze tijd het warmst en voor de mensen die ervan houden om op het strand te bakken is dit dus het ideale moment. Daarnaast heb je ook het voordeel dat de munteenheid hetzelfde is en kun je dus gewoon met je euro lekker winkelen daar zonder dat je hoeft te wisselen en moet gaan denken aan wisselkoersen.

Eilanden Spanje

Spanje kent naast het vaste land ook een aantal eilanden die perfect zijn als vakantiebestemming. Deze eilanden zijn Ibiza, Mallorca, Menorca en de Canarische Eilanden groep die weer uit 13 eilanden bestaat. Tenerife is hierbij de grootste, daarna komt Fuerteventura. Het grote voordeel van een vakantie naar een van de Spaanse eilanden is dat deze het gehele jaar door een aangenaam klimaat hebben. De eilanden zijn dan ook erg geschikt voor een vakantie in het najaar, de temperatuur op de eilanden ligt dan zo rond de 20 graden. Er zijn veel rechtstreekse vluchten naar de Spaanse eilanden, maar soms kun je ook een korte overstap hebben in bijvoorbeeld Madrid of Barcelona.

Last minute Spanje

Met 2 uurtjes zal je je bestemming bereikt hebben en kun je genieten van je lastminute naar Spanje zonder dat je op heel veel dingen hoeft te letten. Het belangrijkste is het letten op je eigendommen en geen chloor water drinken, want dat is waarschijnlijk minder lekker dan dat je verwacht.

GEEN REACTIES

Comments are closed.