Op stedentrip naar Istanbul

Op stedentrip naar Istanbul

1023
0
DELEN
De Blauwe Moskee in volle glorie.

Deze metropool is met recht uniek te noemen: het bruist er overvloedig en oost en west ontmoeten elkaar hier op het gebied van eten, architectuur en geloof. Het is dan ook de enige stad die op twee continenten ligt, namelijk Europa en Azië. Kortom, een perfecte symbiose tussen twee werelden. Na Rome is Istanbul de tweede metropool van Europa met een eeuwenoude geschiedenis en invloeden uit de rijken waartoe het in de vorige eeuwen heeft behoord: het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, het Latijnse Keizerrijk en ten slotte het Ottomaanse Rijk. Stuk voor stuk culturen die hun sporen zichtbaar hebben achtergelaten in het hedendaagse straatbeeld van Istanbul.

Ultiem ontspannen en genieten

Een bezoek aan deze stad leid je langs de meest indrukwekkende plaatsen en bezienswaardigheden: historische gebouwen afgewisseld met moderne wolkenkrabbers. Imposante kerken naast evenzo interessante moskeeën naast nog indrukwekkender synagogen. Het is een ware clash tussen culturen, stijlen en architectonische hoogstandjes. Uiteraard zijn de bekendste trekpleisters meer dan een bezoekje waard, denk aan de Hagia Sophia, de Grote Bazaar, de Blauwe Moskee, het Dolmabahce Paleis en het Topkapi Paleis. Het culinaire toneel strekt zich uit van de voor ons bekende

westerse keukens tot de traditionele Ottomaanse gerechten of de typisch Turkse maaltijden. En ook shopaholics en nachtbrakers komen in deze weelderige metropool volledig aan hun trekken.

Wat neem je mee?

Of je nu een snel bezoek aan de stad gaat brengen in de vorm van een stedentrip of er wat langer verblijft, een voorbereiding is altijd noodzakelijk. Want wist je bijvoorbeeld dat je, ongeacht de duur van het verblijf, een visum nodig hebt voor reizen naar Turkije? Je kunt eenvoudig en snel online een e-visum aanvragen voor € 24,95. Binnen 24 uur ontvang je dan het visum in je mailbox. Onthoud wel dat je voor elk individu (dus ook voor een baby) een afzonderlijk visum moet aanvragen. Uiteraard neem je je paspoort of identiteitskaart mee. Let erop dat deze op het moment dat u de Turkse grens oversteekt nog minstens acht maanden geldig moet zijn. Controleer dit dus voor vertrek! En denk aan andere handige reisartikelen, zoals een fotocamera en de opladers van dit apparaat en telefoons. De stopcontacten in Turkije zijn overigens dezelfde als die in Nederland.

Geschikte uitrusting

Het spreekt voor zich dat voor een bezoek aan een stad waar zo veel te zien en te beleven valt, een passende uitrusting onontbeerlijk is. Denk hierbij aan goed zittende kleding en loopschoenen die je zonder problemen – en bij voorkeur zonder blaren – een rondje door de stad gunnen. De stad is echter zo groot dat je soms flinke wandelingen tegemoet kunt gaan. Ook de waarde van een solide reistas mag niet worden onderschat. De voorkeur gaat hierbij uit naar lichte reistassen van duurzame materialen, die water- en stootbestendig maar vooral goed afsluitbaar zijn. Zo kun je voorkomen dat je spullen worden gestolen en hoef je je hier geen zorgen over te maken. Prettig verblijf alvast!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER