Beleef Cuba – tips voor een reis naar Cuba

Beleef Cuba – tips voor een reis naar Cuba

414
0
DELEN
Cuba

Ontdek het échte Cuba vanuit een bici-taxi, treed in de voetsporen van Ché Guevara en verken de tabaksplantages als een ware Cubaan op de rug van een paard. Rook een sigaar met de locals en slaap bij een familie thuis. Ga je naar Cuba dan ga je terug in de tijd tussen vervallen maar toch o zo charmante koloniale gebouwen en kleurige Amerikaanse oldtimers. Hier een paar tips om je Cuba reis naar het toeristische eiland op een authentieke manier in te vullen.

‘Casas particulares’

Als je het land en de cultuur tijdens je reis echt wil leren kennen, dan slaap je niet in een hotel maar bij de mensen thuis. In Cuba kan dat in de zogenaamde casas particulares. Veel huiseigenaren verdienen wat geld bij door een of meerdere kamers te verhuren aan toeristen. Je eet bij de familie in de keuken de lekkerste gerechten die de vrouw des huizes zelf heeft klaargemaakt.

De mooiste stranden

Het bezoek aan het strand is voor vele reizigers een must tijdens de vakantie. Cuba heeft veel mooie stranden, maar vele zijn volgebouwd met all inclusive hotels en dat past eigenlijk helemaal niet bij de lokale beleving van Cuba. Gelukkig zijn er nog wel wat plekjes waar je bijvoorbeeld in een kleinschalige bungalow vlakbij het strand kunt verblijven. Het eiland Cayo Levisa is er een van. Prachtig witte stranden, helder blauwe zee en wuivende palmbomen zorgen voor paradijselijke sferen waar je eenmaal thuis nog vaak aan terug zal denken…

Cuba heeft veel te bieden

Bij het bezoek aan een vreemde stad is het het leukst om dat te doen in de stijl van het land. Zo kun je in Trindad een bicitaxi-tour doen. In een soort van fietsriksja rijdt de gids je over hobbelige klinkerstraatjes net even verder dan de mooie koloniale huizen. Hij kent de leukste plekjes waar je anders aan voorbij zou gaan. Onderweg vertelt hij honderduit over het Cubaanse leven en neemt je mee naar een schooltje, een sigarenfabriek en een wasserij. Zo zie je meer dan de gemiddelde toerist en leer je achterin de fietstaxi een heel ander deel van Cuba kennen.

Wil je tijdens je reis naar Cuba nog meer opsteken en de geschiedenis induiken dan is een bezoek aan de Sierra Maestra wat voor jou. Midden in de beboste bergen van het uitgestrekte natuurgebied ligt het hoofdkwartier waar Ché Guevara en Fidel Castro hun samenwerking zijn begonnen. Met een gids ga je terug naar de jaren ’50 en leer je alles over deze fascinerende periode uit de Cubaanse geschiedenis. En vergeet vooral niet ondertussen te genieten van de mooie vergezichten van dit ruige landschap.

Denk je aan Cuba dan denk je natuurlijk aan sigaren. Een leuke manier om de uitgestrekte tabaksvelden te verkennen is te paard. Een Cubaanse cowboy met Cubaanse hoed gaat je voor en leidt je langs slingerpaadjes en groene akkers door het landschap. Je stopt bij een boerderij waar je een kijkje neemt in de schuur waar de tabak wordt gedroogd. Als je geluk hebt kun je ook zien hoe de sigaren worden gerold en probeer je er samen met de locals zelf eentje uit.

Geniet van Cuba!

Kortom, een reis naar Cuba is er een om nooit te vergeten. Geniet van de prachtige omgeving en de mooie landschappen en kies voor een van de vele activiteiten. Met onze handige tips voor een reis naar Cuba kun je optimaal genieten!

DELEN
Vorig artikelAngst op de piste
Volgend artikelPartners

GEEN REACTIES

Comments are closed.