Binnenkort backpacken? De belangrijkste zaken op een rij!

Binnenkort backpacken? De belangrijkste zaken op een rij!

2228
0
DELEN

Je bent er uit, backpacken it is! Ticket geboekt, vrij genomen of misschien zelfs een diploma behaald. De voorpret kan gaan beginnen. Daarna komt ongetwijfeld de vraag ‘Wat nu?!’. Geen zorgen, we nemen hieronder de belangrijkste zaken voor je reis door, zodat je met een goed gevoel op reis kunt.

 

Waar begin je? Een paklijst.

Een goed begin is het opstellen van een paklijst. Doe dit op tijd, er kunnen namelijk belangrijke dingen op je lijstje staan die wel even kunnen duren, zoals het aanvragen van een nieuw paspoort (in veel landen moet deze nog 3 tot 6 maanden geldig zijn bij aankomst). Gelukkig zijn er handige paklijsten voor backpackers beschikbaar, zoals die van Backpackkit. Hier vind je al gauw alles wat je mogelijk nodig kunt hebben afhankelijk van de duur van je trip. Ga je met z’n tweeën? Bepaal dan vooraf wie wat meeneemt.

 

Whats next? Vaccinaties.

Afhankelijk van je bestemming moet je vaccinaties halen bij je huisarts of de GGD. Voor de meeste backpacklanden geldt dat je meerdere vaccinaties aanbevolen krijgt. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) komen veel voor, o.a. in Thailand, Vietnam en Guatemala. Vraag ook aan je huisarts / GGD consult of je een malariagebied gaat bezoeken. Het kan zijn dat je hiervoor preventief een kuur meekrijgt of dat je tabletten slikt om besmetting te voorkomen.

 

Ook het land waar je naar toe gaat kan eisen stellen aan haar bezoekers, een goed voorbeeld hiervan is de gele koorts vaccinatie. In het land waar je aankomt, zal je dan ook moeten kunnen aantonen dat je deze vaccinatie bezit. Geen zorgen, van de GGD of je huisarts krijg je een klein boekje mee waar exact in staat welke vaccinaties je gekregen hebt, mét officiële stempel.

Een opvouwbare daypack neem je makkelijk mee voor een dagtrip en past altijd nog in je backpack.

 

Niet vergeten: Visum.

Bij aankomst in de meeste backpacklanden kun je een zogeheten ‘visum on arrival’ aanvragen. Je krijgt dan ter plekke enkele maanden toegang tot het land. Er zijn echter ook landen waar je vooraf een visum voor móét aanvragen. China kom je bijvoorbeeld niet in zonder van te voren bij het consulaat je reisplan te overleggen. Controleer dus van te voren of dit voor jouw bestemming van toepassing is.

 

Inkopen doen.

Op reis in een ver oord heb je net wat andere gear nodig dan op de camping in Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan een backpack, klamboe, waterfilter of moneybelt. Je kunt er ook voor kiezen om alle benodigdheden aan te schaffen in één pakket, de Backpackkit. Hierin vind je 21 producten die je nodig hebt op reis, zo vink je die paklijst snel af. Daarnaast moet je natuurlijk niet je persoonlijke essentials vergeten zoals tandpasta of lenzenvloeistof. Houdt er hierbij rekening mee dat in je handbagage niet meer dan 100ml vloeistof per verpakking is toegestaan.

 

Genieten!

Je hebt je vaccinaties gehaald, een visum gescoord en een backpack vol handigheden. Nog even je social media skills oppoetsen en je kunt met een gerust hart op avontuur. Eén extra tip: op reis wijst vaak alles van zelf. En kom je er niet uit? Dat zijn vaak de mooiste avonturen. Veel plezier!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER