Belasting op vakantie

Belasting op vakantie

1827
0
DELEN

Je hoort het vaak, mensen die nep kleding meenemen van vakantie en deze op Schiphol bij de douane moeten afgeven. Veel spullen die vaak veel goedkoper zijn dan in Nederland kunnen nep zijn. Het is niet toegestaan om deze producten mee te nemen naar ons land. Maar ook producten die je wel mag hebben kunnen soms lastig mee te nemen zijn naar Nederland. Je moet hiervoor vaak invoer belasting voor betalen. Om je te helpen hebben we een aantal tips over het kopen en meenemen van producten voor je op een rijtje gezet zodat je weet of je belasting moeten betalen en of waar je rekening mee moet houden als je belasting moet betalen.

BTW pas goed op!

In veel landen, zoals de Verenigde Staten, is het gebruikelijk om prijzen exclusief BTW te vermelden. Vraag altijd even na hoeveel je uiteindelijk moet betalen.

Vertrekbelasting

In veel landen, zoals Nieuw-Zeeland en veel bestemmingen in Zuid-Amerika, moet je vertrekbelasting betalen, waneer je per vliegtuig het land verlaat. Zorg daarom dat je nog wat contant geld overhoudt om dit te betalen.

Visum

Voor veel landen buiten de EU is een visum nodig. In veel gevallen kan een visum op het vliegveld worden gekocht, maar voor landen zoals India en China moet dit op de ambassade in Nederland gebeuren. Dit kan in soms veel tijd in beslag nemen, dus regel het ruim van te voren!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER