Betalen in het buitenland

Betalen in het buitenland

1386
0
DELEN
Geld betalen in het buitenland

Het klinkt zo eenvoudig even een taxi betalen in het buitenland. Maar je staat er soms niet bij stil hoeveel vakantiegangers problemen hebben met het betalen in het buitenland. Bij het betalen in het buitenland komen vaak veel en ook vervelende zaken kijken. Wij hebben daarom een paar praktische en handige tips verzameld om je te helpen voorbereiden op betalen in het buitenland.

Geld opnemen kost vaak geld

Tegenwoordig is het in veel landen mogelijk om geld op te nemen bij een pinautomaat. Voor veel landen buiten de EU geldt echter dat er een vast bedrag betaald moet worden per transactie. Hoe vaker je geld opneemt, hoe duurder het dus is. Ook om te pinnen ben je in sommige landen flink wat geld kwijt. Informeer vooraf bij je bank over de kosten die ze rekenen voor betalen met pinpas of creditcard in het buitenland.

Contant geld in het buitenland

Neem altijd wat contant geld mee om de eerste dagen door te komen. In sommige landen is het nauwelijks mogelijk om te pinnen en ga er ook niet van uit dat je credit card overal geaccepteerd wordt. Ook voor noodgevallen is het prettig om er zeker van te zijn dat je bijvoorbeeld een taxi kan betalen.

Slim! Betalen met euro’s in arme landen

In arme landen met veel inflatie zijn verkopers vaak dol op euro’s. Wissel dus niet alles om in de lokale munteenheid, maar houd wat harde euro’s achter de hand om mee te onderhandelen.

Geld bewaren in het buitenland

Reis je samen met iemand? Dan is het verstandig om het geld en de pasjes te verdelen. Als een van jullie wordt beroofd, sta je niet helemaal met lege handen.

BTW pas goed op!

In veel landen, zoals de Verenigde Staten, is het gebruikelijk om prijzen exclusief BTW te vermelden. Vraag altijd even na hoeveel je uiteindelijk moet betalen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER