Dure spullen mee op reis: liefst zo min mogelijk, maar toch vaak...

Dure spullen mee op reis: liefst zo min mogelijk, maar toch vaak noodzakelijk

3304
0
DELEN

Als je op reis gaat, wil je het liefst zo min mogelijk dure spullen meenemen. Vooral als je rond de wereld gaat backpacken, is het verstandig om bijvoorbeeld dure sierraden thuis te laten. Je komt immers op plaatsen waar het niet zo veilig is, en berovingen aan de orde van de dag zijn. Toch zijn er ook een aantal dure spullen die je reis een stuk aangenamer kunnen maken.

De basis: kies een goede backpack

Als je met je spullen rond de wereld wilt gaan reizen, is het natuurlijk belangrijk dat je ze in een goede backpack vervoert. Kies hierbij niet voor een goedkoop model. Je wilt immers dat de backpack zeer lang mee gaat. Als je een backpack van goede kwaliteit hebt, zullen bijvoorbeeld de ritsen minder snel kapot gaan of de tas minder snel scheuren. De pasvorm en het draaggemak zijn daarnaast zeer belangrijk. Het is daarom altijd aan te raden de backpack in de winkel te testen. Let daarbij goed op de heup- en schouderbanden. Deze kun je aanpassen om de pasvorm te verbeteren. Hoe strakker je de heup- en schouderbanden aantrekt, des te stabieler de tas op je lichaam vastzit.

Er zijn diverse groottes qua backpack. Houdt bij het kiezen van het aantal liters rekening met hoeveel je in het dagelijkse leven kunt tillen. Het beste advies is om een backpack te kiezen die niet meer dan 20 tot 25 procent van het eigen lichaamsgewicht weegt. Verder zijn er verschillende backpacks voor mannen en vrouwen. Ook is het goed om in de gaten te houden dat in vliegtuigen vaak niet meer dan 23 kg aan bagage mag worden meegenomen.

Leg de vakantie vast met een fantastische fotocamera

Een goede fotocamera of andere filmapparatuur is natuurlijk een must op reis. Je wilt immers wel de mooiste momenten kunnen vastleggen voor later. Je kunt er ook voor kiezen om foto’s te maken met de smartphone. De kwaliteit van de smartphone is over het algemeen goed, de camera past handig in je binnenzak en je kunt de foto’s meteen op het internet plaatsen. Toch is de lens vrij simpel op de smartphone, zijn de zoom-mogelijkheden beperkt en als er weinig licht is, valt de kwaliteit vaak tegen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je prachtige foto’s kunt maken op de droomlocaties die je bezoekt, kun je beter een spiegelreflexcamera aanschaffen. Deze camera bestaat uit de body en een aantal verwisselbare lenzen. Er wordt standaard een lens meegeleverd, waarbij je met losse lenzen een goed resultaat kunt behalen in iedere situatie. Spiegelreflex camera’s zijn wel redelijk groot en soms zwaar. Maar de kwaliteit van de foto’s maakt dit het zeker waard.

Hoe kun je deze dure spullen het beste financieren?

Sommige dure spullen zijn op reis noodzakelijk. Goede uitrusting als een backpack is noodzakelijk, net als elektronica en filmapparatuur om de reis mooi vast te leggen. Hoe kun je deze dure spullen financieren? Natuurlijk is het ideaal als je een flinke spaarrekening hebt. Als je de mogelijkheid hebt, is het verstandig om eerst veel te werken waardoor je meer te besteden hebt. Ga je echter plotseling op reis, en heb je dit geld niet tot je beschikking? Dan is geld lenen een oplossing. Je kunt dan op een later moment het geld via werk terugbetalen. Zo kun je toch nu genieten van een geweldige reis!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER