Effectief onderhandelen op vakantie

Effectief onderhandelen op vakantie

1326
0
DELEN
Afdingen en onderhandelen
Onderhandelen tijdens je vakantei

Wanneer je op vakantie bent wordt je vaak geconfronteerd met mensen die je wat proberen te verkopen. Daarom is het belangrijk om van te voren na ten denken over je budget en hoe je omgaat met deze mensen. Onderhandelen tijdens je vakantie kan leuk zijn omdat het hoort bij de lokale tradities. Daarom hebben we een aantal bruikbare tips en adviezen voor je verzameld om je goed voor te bereiden op vakantie!

Afdingen op vakantie

Afdingen is heel gewoon in de meeste niet-Westerse landen. Het wordt als heel vreemd beschouwd wanneer je gewoon de vraagprijs betaalt. Op hoeveel procent korting je moet rekenen verschilt echter per land.

Wisselkoersen bij onderhandelen en afdingen

Controleer de actuele wisselkoers van tijd tot tijd op internet of in de krant. Zo kan je voorkomen dat je wordt afgezet bij een wisselkantoor. Maak er een gewoonte van om even de koers te bekijken wanneer je langs en wisselkantoor of bank loopt. Zo weet je snel waar een goede koers te halen valt.

Gratis of toch niet

Neem nooit zogenaamde ‘gratis’ spullen aan van mensen op straat, tenzij je er voor zou willen betalen. Negen van de tien keer wordt je toch om geld gevraagd, zodra je het hebt aangepakt en teruggeven blijkt niet zo gemakkelijk.

Spijt achteraf

Achteraf heb je altijd spijt van dingen die je niet hebt gekocht of hebt gedaan op reis. Hou dit in gedachten wanneer je aan het winkelen bent of je vakantieroute uitstippelt. Andersom gebeurt het ook vaak dat je je kan laten meeslepen in een verkoop truc! Probeer dit tijdens het onderhandelen te onthouden en betaal nooit meer dan je werkelijk wilt.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER