Jouw woning zo voordelig mogelijk onderverhuren

Jouw woning zo voordelig mogelijk onderverhuren

2314
0
DELEN

Het is eindelijk zo ver: je mag op reis! Alles voor jouw reis is geregeld, zoals het vinden van het goedkoopste ticket en het afsluiten van een goede reisverzekering. Daarnaast heb je de reis natuurlijk tot in de puntjes uitgestippeld. Jammer genoeg lopen de kosten voor jouw woning in Nederland en alle verzekeringen die daarbij komen kijken gewoon door.

Geld verdienen tijdens jouw reis

Gelukkig bestaat er voor reizigers met een woning een goede oplossing om toch wat meer geld over te houden. Het is namelijk mogelijk om ervoor te kiezen om jouw woning te verhuren in de periode dat je op reis bent. Door te kiezen voor het verhuren van jouw woning tijdens de periode van afwezigheid, ontvang je een mooi bedrag per maand.

De nadelen van het verhuren van jouw woning

Het verhuren van jouw woning lijkt een perfecte optie om tijdens jouw reis inkomsten te ontvangen. Helaas zitten er wel wat haken en ogen aan het verhuren van een woning. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de huurder schade aanbrengt aan de woning of dat de huurder bijvoorbeeld niet zo zuinig is met gas, water en licht. Hierdoor kun je achteraf verrast worden door een hoge rekening. Dit zijn natuurlijk allemaal doemscenario’s, maar het kan je toch overkomen. Gelukkig kun je soms van tevoren al een beetje inschatten wat voor huurder je voor je hebt en kun je besluiten om bepaalde mensen niet toe te laten als huurder.

Energie vergelijken voor lagere kosten

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat jouw energierekening niet veel te hoog gaat oplopen. Door de kosten voor energie van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kun je al een hoop geld besparen. Het kan dan nog steeds voorkomen dat jouw huurder veel verbruikt, maar omdat je voor de goedkoopste energieleverancier hebt gekozen, kun je toch de kosten binnen de perken houden. Door ook nog eens ieder jaar te profiteren van een welkomstkorting kan energie vergelijken een behoorlijk bedrag opbrengen.

Berekenen van de huurprijs

Als je jouw woning gaat verhuren tijdens het reizen, moet je natuurlijk ook de hoogte van de huur van jouw woning gaan bepalen. Je kunt de maximale huurprijs berekenen door rekening te houden met een speciaal puntensysteem, ook wel woningwaarderingsstelsel genoemd, dat is opgesteld door de huurcommissie. Bij dit puntensysteem wordt onder andere gekeken naar de omgeving van de woning en of er bijvoorbeeld in elke ruimte een radiator aanwezig is. Bovenop de prijs die uit het puntensysteem naar voren komt, kunnen nog andere kosten gerekend worden. Deze kosten worden ook wel de servicekosten genoemd en kunnen bijvoorbeeld gerekend worden als jouw woning volledig gemeubileerd is.

Door de bovenstaande tips te gebruiken voor het regelen van de verhuur van jouw woning, kan het verhuren van een woning wel heel aantrekkelijk worden om een inkomen te realiseren tijdens jouw welverdiende reis. Dankzij dit inkomen kun je zorgeloos genieten en ondertussen zelfs al sparen voor jouw volgende reis!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER