Selecteren van foto’s online fotoalbum

Selecteren van foto’s online fotoalbum

659
0
DELEN

Nadat je een aanbieder en album naar keuze hebt gevonden kan het echte werk beginnen. Het selecteren van de juiste foto’s en deze in de goede volgorde zetten kost wat tijd maar met de volgende tips komt dit goed!

Selcteren van foto’s online fotoalbum

  • Kies een thema voor je fotoalbum

Het werkt het makkelijste als je een thema kiest voor je album, zoals bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk, vakantie 2013 of rondreis Amerika. Op deze manier zorg je ervoor dat de foto’s in het album onderling met elkaar in verband staan.

  • Maak gebruik van foto organisatie software

Er zijn verschillende software programma’s die je hiervoor kunt gebruiken; Lightroom, Picasa, Photoshop. Hiermee kun je foto’s een waardering geven in de vorm van een aantal sterren. Hierdoor selecteer je de foto’s op belangrijkheid en deze kun je gebruiken voor je fotoalbum. Je kunt de foto’s daarna eenvoudig selecteren en markeren zodat je ze in een keer kunt exporteren naar het fotoalbum programma.

  • Hoeveel foto’s?

Het lastigste onderdeel van een online fotoalbum maken is het aantal foto’s. Het ligt er aan welke maat fotoalbum je hebt gekozen, hoeveel pagina’s je hebt en hoe groot je de foto’s wilt hebben. In het algemeen kun je 50/60 foto’s selecteren voor een standaard fotoalbum van 24-28 pagina’s.

  • Vermijd slechte foto’s

Kies alleen foto’s die van goede kwaliteit zijn. Onscherpe foto’s kun je beter niet kiezen. Als je teveel foto’s hebt kun je het beste geen dubbele foto’s selecteren maar zoveel mogelijk verschillende foto’s.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER