Tips opmaak online fotoalbum

Tips opmaak online fotoalbum

514
0
DELEN

Je kunt ervoor kiezen om het fotoprogamma zelf de indeling en opmaak te laten doen maar het is vaak leuker om je eigen opmaak van je fotoalbum te bepalen. Dit kost wel tijd maar het fotoalbum wordt zo een stuk persoonlijker. De volgende tips helpen je bij de opmaak.

  • Gebruik tekst

Beelden zeggen vaak meer dan woorden maar toch kan het leuk zijn om wat tekst toe te voegen in je fotoalbum. Zo verduidelijk je het verhaal.

  • Speels

Een fotoalbum kan er snel wat saai uitzien als de foto’s allemaal recht en hetzelfde staan. Het is daarom leuk om de foto’s op een speelse manier te plaatsen zoals bijvoorbeeld gedraaid of overlapping.

  • Gebruik kleuren

Het gebruik van kleuren fleurt het fotoalbum op. Zorg ervoor dat je een basiskleur hebt die telkens terug komt, zo wordt het een mooi geheel.

  • Kaders en achtergronden

De meeste programma’s bieden opties om achtergronden en kaders te gebruiken. Hiermeekun je naar eigen smaak de pagina’s inrichten.

  • Probeer uit!

De belangrijkste tips is misschien wel dat je zelf moet uitproberen en spelen met programma om zo je online fotoalbum naar keuze te krijgen. De eerste keer duurt het waarschijnlijk wat langer maar na een paar keer kun je zo online een fotoalbum naar jouw smaak maken!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER