Goede koffer kopen

Goede koffer kopen

1503
0
DELEN
Beste koffer kopen
goede koffer kopen

Eens in de zoveel tijd is het nodig om een nieuwe koffer te kopen. Je reisgewoonten kunnen op een gegeven moment veranderen of de oude koffer heeft gewoon zijn beste tijd gehad. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe koffer?

Eens in de zoveel tijd is het nodig om een nieuwe koffer aan te schaffen. Je reisgewoonten kunnen op een gegeven moment veranderen of de oude koffer heeft gewoon zijn beste tijd gehad. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe koffer?

Een koffer kiezen in wat voor formaat

Koffers zijn verkrijgbaar in grofweg vier formaten: 50 cm, 60 cm, 70 cm en 80 cm hoog. Een koffer met een hoogte van 50 centimeter mag meestal als handbagage worden meegenomen. Welk formaat geschikt is hangt onder andere af van de duur van de reis, het reisdoel (backpack of luxe vakantie) en de bestemming (winterkleren nemen meer ruimte in dan t-shirts). Houd ook altijd rekening met aankopen die je op vakantie doet. Is een grote koffer dan altijd beter? Nee, wanneer een te grote koffer half ingepakt blijft, kan de buitenkant scheuren als deze hard op de band wordt gegooid of op de grond valt. Ook is de kans op overgewicht groter bij een grote koffer. Een koffer van 80 cm volpakken en toch onder de 20 kilo (dit maximum verschilt per luchtvaartmaatschappij) blijven is vrijwel onmogelijk. In de meeste gevallen is een koffer van 60 cm goed voor 1 persoon.

Koffer kopen welk materiaal?

De meeste koffers zijn van hard plastic, polycarbonaat of stof. Stoffen koffers worden het minst verkocht, omdat mensen bang zijn dat er stiekem drugs in gestopt kunnen worden. Koffers van hard plastic zijn stevig, maar wegen relatief veel. Polycarbonaat is stevig en licht, maar wel redelijk duur.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER