Op vakantie naar India: het land van uitersten

Op vakantie naar India: het land van uitersten

1781
0
DELEN

Overspoeld door bijzondere geuren en kleuren baan je je een weg door het land van de contrasten: India. Het chaotische stadsleven in de grote steden als Mumbai staat recht tegenover de stilte van het mangrovebos in het oosten van het land. India is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen, stelletjes en backpackers. Hier zijn een aantal tips voor een rondreis in India.

3 reistips voor India

India is na China het dichtstbevolkte land ter wereld; ruim 1,2 miljard mensen wonen hier. Een rondreis door bijzonder India zorgt voor onvergetelijke momenten

1. Backpacken in India

Voor een algehele ervaring van het land en de cultuur is het een aanrader om je te mengen tussen de lokale bevolking. De ultieme manier om dit te doen, en ook nog eens budgetproof, is backpacken! De inheemse stammen kun je tijdens boottochten van dichtbij meemaken. Deze dorpen bestaan uit mooi beschilderde lemen huisjes, gelegen rond een offerpaal. De verschillende stammen, zoals de Gadaba en Dharuba, hebben elk hun eigen specifieke gewoonten, kleding en religie.

2. Neem je tijd

Wie denkt India gezien te hebben in twee weken heeft het mis. Voor een vakantie in India heb je tijd nodig. Zo verdienen de verschillende fascinerende landschappen je onverdeelde aandacht. In het zuiden vind je een plateaulandschap, de rivieren tekenen het midden van het land en in Noord-India vind je de Himalaya. Reis je verder naar het oosten, dan kom je in een woestijn terecht, terwijl je in het oosten kunt bijkomen van je reis onder de palmbomen. Een actieve vakantie of juist een strandvakantie: India heeft het allemaal.

3. De trekpleisters van India

Je hebt vast wel eens gehoord van de heilige rivier Ganges die 2510 kilometer lang is en door India en Bangladesh stroomt. Miljoenen hindoes komen naar deze rivier om zich te wassen. De heilige rivier reinigt hun ziel door een bepaald ritueel. Erg schoon is de rivier niet: de bevolking gebruikt de rivier namelijk ook voor andere sanitaire doeleinden. Wat absoluut niet mag ontbreken aan een reis door India is een bezoekje aan de Taj Mahal. Een architecturaal hoogtepunt dat vastgelegd is in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Reisadvies voor India

Er geldt een positief reisadvies naar India. Door goede voorzorg vermijd je al veel potentiele problemen. Ga bijvoorbeeld niet te koop lopen met dure camera’s, horloges of andere sieraden. Vermijd donkere steegjes, sloppenwijken en drink geen water uit de kraan. Ons reisadvies naar India luidt vooral: geniet van alle bijzondere indrukken die het land je geeft en gebruik daarbij je gezond verstand!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER