DELEN

Veilig naar Turkije is natuurlijk de wens van iedere vakantieganger die een vakantie naar Turkije boekt. Maar kun je tegenwoordig nog wel veilig naar Turkije? Turkije is een van de populairste vliegbestemmingen onder Nederlanders. Een goedkope zonvakantie naar Turkije is dan ook goed mogelijk. De laatste tijd is Turkije vaak in het nieuws geweest en niet altijd positief. Daarom vertellen wij je alles over een veilige vakantie naar Turkije!

Aangescherpt reisadvies

De afgelopen tijd is Turkije regelmatig negatief in het nieuws geweest. Zo zijn er aanslagen geweest aan de grens met Syrië en Irak. Hierdoor is de veiligheidssituatie in de grote steden wat verslechterd. Er wordt dan ook gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen op drukke plekken, waaronder metrostations en bushaltes in onder andere Istanbul.

Minder veilige gebieden

Door de onrustigheid in Turkie zijn er een aantal minder veilige gebieden in Turkije. Wanneer je veilig naar Turkije wilt is het verstandig om deze plaatsen te vermijden. Onveilige gebieden in Turkije zijn onder andere: het gebied van Turkije dat grenst aan Syrië, maar ook het grensgebied met Irak is zeer onveilig. Het wordt je dan ook afgeraden om de provincies die direct aan Syrië en Irak grenzen te bezoeken tijdens je vakantie naar Turkije.

Genieten van een veilige vakantie

Gelukkig zijn de toeristische gebieden en steden van Turkije nog geheel veilig. Denk bijvoorbeeld aan de bekende badplaatsen zoals Side, Alanya, Antalya, Marmaris of Bodrum. Deze steden liggen in het veilige zuid-westen van Turkije. Hier kun je optimaal genieten van een heerlijke last minute vakantie. Van mei tot en met oktober kan je hier heerlijk genieten van het heerlijke weer. Beeld je in dat je heerlijk ligt te genieten aan het zwembad of aan het prachtige strand van Turkije!

Voor het actuele reisadvies voor Turkije kan je het beste kijken op de website van de Rijksoverheid. Hier vind je het meest actuele reisadvies voor een veilige vakantie naar Turkije.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER