Luchthaven belasting en vliegticket kosten

Luchthaven belasting en vliegticket kosten

2222
0
DELEN

In Nederland is het tegenwoordig verplicht om de luchthavenbelasting en toeslagen te vermelden bij het vliegticket, die boven op de prijs van het vliegticket komen. In het buitenland gebeurt dit echter niet altijd. Let op wanneer je een vlucht boekt die vanaf een buitenlandse luchthaven vertrekt. Luchthaven belasting is een belasting die je betaald om te mogen vliegen vanaf een vliegveld. Voor elk Nederlands vliegveld betaal je luchthaven belasting. Dit zit bij je vliegticket prijs inbegrepen.

Vertrekbelasting

In veel landen, zoals Nieuw-Zeeland en veel bestemmingen in Zuid-Amerika, moet je vertrekbelasting betalen, waneer je per vliegtuig het land verlaat. Zorg daarom dat je nog wat contant geld overhoudt om dit te betalen. Deze kosten zitten bij sommige vliegmaatschappijen niet in de prijs van het vliegticket.

Belasting op brandstof

De belasting op brandstof zoals kerosine is vaak een groot deel van de vliegticket prijs. In sommige landen varieert deze prijs sterk en er zijn enkele voorbeelden bekend van mensen die ver van te voren een goedkoop vliegticket hadden geboekt en bij moesten betalen om de belasting op de brandstof te compenseren. Boek altijd bij een Europese luchtvaartmaatschappij zodat het risico op hogere kosten beperkt is.

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER