Op vakantie met het vliegtuig

Op vakantie met het vliegtuig

506
0
DELEN

Op deze pagina vind je informatie over het reizen met een vliegtuig. Wat er bij komt kijken als je met een vliegtuig op vakantie gaat. Onder aan deze pagina staan nog handige tips en links over reizen met een vliegtuig.

Op reis met het vliegtuig

Ook reizen per vliegtuig is een erg populaire manier om jezelf te verplaatsen naar je vakantie bestemming. Zeker omdat het super snel gaat en je grote afstanden kunt overbruggen. Helaas is het langdurig stilzitten zonder tussenpauzes niet voor iedereen even ideaal. Ook is de ruimte zeer beperkt, zeker in de economy class. 

Een nadeel van het reizen per vliegtuig is de lange reeks handelingen die je moet afleggen voor je kunt opstappen en de vaak lange wachttijden. Je moet als passagier enkele uren van te voren aanwezig zijn, allerlei handelingen uitvoeren, inchecken en vaak nog enkele uren wachten alvorens je plaats kunt nemen in het vliegtuig en op vakantie kan gaan. Ook is er vaak vertraging waardoor het nog langer duurt voor je kunt vertrekken. Aangezien je met een grote groep mensen bent kan al slechts één persoon voor vertraging zorgen, wanneer deze te laat arriveert.

Om het reizen zo aangenaam mogelijk te maken en het best uit te houden, kun je het beste zorgen voor ruime kleding en makkelijke schoenen die niet te strak zitten. Neem eten mee in het vliegtuig zodat je af en toe wat kunt eten. Zorg ervoor dat je niet te lang in dezelfde houding blijft zitten maar verzit af en toe. Nog beter is af en toe even door de gangpaden lopen om je benen in beweging te houden. Ook is het voor ongeveer 20 euro per vlucht, per persoon mogelijk om comfort class te boeken. Je krijgt hierbij ruimere zitplaatsen.

Vliegtuigen zijn gebouwd om zo veel mogelijk mensen te vervoeren in een zo klein mogelijke ruimte. Veel vliegtuigmaatschappijen streven naar een maximale bezetting van hun vliegtuigen om de onkosten te kunnen blijven dragen. Lichte en kleine toestellen worden over het algemeen ingezet voor kleine afstanden, waardoor de beenruimte zeer beperkt is. Grotere toestellen worden ingezet voor langere afstandsvluchten. Deze grote toestellen kunnen dan ook veel meer passagiers vervoeren en vaak is ook de beenruimte groter. 

Het vliegtuig bied ook de mogelijkheid huisdieren mee op vakantie te nemen. Zij worden in speciale kooitjes in het bagageruim vervoerd.

De slechtste zitplaatsen in een vliegtuig zijn meestal op de laatste rij, achterin gelegen. Op deze plaatsen is het soms onmogelijk om de stoel in lig stand te plaatsen, omdat er een muur achter zit. Ook kan het vrij druk zijn rond deze plaatsen aangezien de toiletten en de catering daar gelegen zijn. Je hebt dus continue mensen voorbij lopen en niet bepaald rust.

Zitplaatsen die gelegen zijn vóór de middelste nooduitgang, kunnen meestal ook niet in lig stand geplaatst worden, aangezien deze de weg door het noodluik bij een eventuele ramp kunnen bemoeilijken. De zitplaatsen na de middelste nooduitgang zijn over het algemeen de beste plaatsen, doordat zij veel beenruimte bieden. Deze beenruimte wordt gebruikt om ruimte te maken voor een makkelijke vluchtweg tijdens een eventuele evacuatie. Tijdens de vlucht kun je hier dus van profiteren. Goedkope vliegtickets met beenruimte zijn niet altijd lastig te vinden. Vergelijk daarom de prijzen van vliegtickets

Wil je helemaal zeker zijn van een goede en ruime zitplaats wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat? Dan kun je het beste kiezen voor een plaats in de Business Class. Deze kosten wel veel geld maar dergelijke plaatsen zijn ruimer en bieden aanzienlijk meer beenruimte. Ook zijn deze zitplaatsen vaak voorzien van de nodige gemakken en extra's die het comfort bevorderen en de vlucht zo aangenaam mogelijk maken. Op die manier kom je meer uitgerust op je vakantie aan. Vooral bij lange afstandsvluchten is het belangrijk dat passagiers ontspannen en ruim kunnen zitten. Helaas zijn plaatsen in de Business Class meestal beperkt.

DELEN
Vorig artikelOostenrijk
Volgend artikelKraanwater Egypte

GEEN REACTIES

Comments are closed.