Op vakantie met de auto

Op vakantie met de auto

913
0
DELEN
Met de auto op vakantie
Met de auto op vakantie

Op deze pagina vindt je informatie over het op vakantie gaan met de auto. Wat er bij komt kijken als je met de auto op vakantie gaat. Ondanks het feit dat vaak de auto een ideaal en goed betaalbaar vervoersmiddel is zijn er toch een aantal zaken waar je goed op moeten letten bij het gebruiken van je auto voor een mooie vakantie.

Reizen met de auto heeft vele voordelen

Naast dat het vele malen goedkoper is als met het vliegtuig of met een boot, geeft het ook nog eens veel vrijheid. Je beslist namelijk helemaal zelf over hoe je reist, hoelang je er over doet en waar heen je gaat. Je hoeft nergens rekening mee te houden en kunt vrij je gang gaan. Toch komt er bij een autovakantie heel wat planning kijken. Zo is het bijvoorbeeld verstandig de auto van tevoren even langs de garage te brengen voor een complete check. Ook kun je beter goed nagaan of je bij vertrek wel alle nodige reserve onderdelen en reisdocumenten bij je hebt. Wees ook op de hoogte van afwijkende verkeersregels in het buitenland. Voor je aan de vakantie begint is het belangrijk dat je goed bent uitgerust. Niet alleen om goed op het verkeer te kunnen letten en alert te blijven, maar ook omdat de reis zelf erg vermoeiend kan zijn, zeker als het om lange afstanden gaat. Zorg ook dat de auto is volgetankt, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is het beste moment om met de auto op vakantie te gaan?

De keuze om overdag of ’s nachts te rijden is ieder voor zicht. ’s Nachts rijden heeft uiteraard zijn voordelen, maar als je hier voor kiest ga dan in ieder geval uitgerust op pad. ’s Nachts rijden is natuurlijk effectief en dus razend populair. Zeker omdat de kinderen dan slapen en je zo dus ook geen last van hen hebt. Je hebt dan alle rust en kunt je focussen op je bestemming. Het enige nadeel is natuurlijk dat je zelf totaal gebroken arriveert, maar voor veel ouders weegt dat ruimschoots op tegen de serene rust tijdens het rijden. Natuurlijk kun je elkaar afwisselen tijdens het rijden. Zo kun je om de beurt even slapen. Een ander bijkomend voordeel van ’s nachts reizen is dat je geen last hebt van de warmte en dat het natuurlijk veel rustiger op de weg is. Hierdoor is het reizen nog prettiger. Heb je kinderen dan is het moment wellicht nog belangrijker wanneer is het moment het meest geschikt? We hebben speciaal voor mensen met een baby een artikelen geschreven over autovakanties met baby’s

Uitgerust in de auto stappen is belangrijk

Zorg dat, indien je merkt dat je moe wordt, je even pauze neemt of de partner laat rijden. Dit om te voorkomen dat je achter het stuur in slaap valt. Eet vooral geen zware maaltijden voor en tijdens het rijden, dit maakt je vermoeid. Onderweg kun je het beste water drinken om het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden.
Handig voor onderweg is een zeemvel of spons, om de ruiten schoon te maken. Ga je op wintersport met de auto, dan zijn een paar specifieke materialen onmisbaar: Veel antivries meenemen voor de ruitensproeiers, sneeuwkettingen, twee grote stukken karton om te voorkomen dat de ruiten bevriezen, minstens één deken per persoon en eventueel een spuitbus om de ramen te ontdooien. Controleer verder ook de bandendruk, omdat een bepakte wagen dikwijls zwaarder belast is. Neem verder reservesleutels mee van de auto en je map of reiskaarten om de weg te kunnen vinden op uw vakantie bestemming.

Op bestemming gearriveerd, zijn vakantiegangers een ideaal doelwit voor dieven. Wanneer de toeristen hun auto even parkeren en wat activiteiten gaan doen, halen de dieven de auto leeg. Zorg dan ook altijd dat je geen dure of belangrijke dingen in de auto achterlaat. Neem documenten van het voertuig, zoals verzekeringspapieren altijd mee, evenals de radio of het voorpaneeltje. Zorg dat de auto overzichtelijk is en er niets van spullen wordt afdekt of verbergt, hierdoor zou je de nieuwsgierigheid van een dief aan kunnen aanwakkeren. Beveilig het voertuig met bijvoorbeeld een stuurslot. Parkeer tijdens rustpauzes de auto ergens waar je hem in de gaten kunt houden. Zorg ook altijd dat je kopieen van je autoverzekering, inschrijvingsbewijs, rijbewijs, paspoort en andere belangrijke papieren bij je hebt. Bewaar deze op een andere plek dan de documenten zelf. Let gedurende uw vakantie altijd op uw auto.

Uw Rijbewijs in het buitenland

Wilt u gaan autorijden in een niet-Europees land? Informeer dan eerst of u een internationaal rijbewijs nodig heeft. Dit is een vertaling van het Nederlandse rijbewijs in verschillende talen. In onder andere Australie, Nieuw-Zeeland, de meeste Aziatische en Afrikaanse landen, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Rusland, Tsjechie en Bulgarije is dit document verplicht.

GEEN REACTIES

Comments are closed.