Brazilië – wat je niet wilt missen

Brazilië – wat je niet wilt missen

432
0
DELEN
Brazilië

Brazilië… De naam alleen al roept beelden op van opzwepende sambamuziek, kleurrijke mensen met een grote glimlach en een passionele levensstijl. Maar het is ook het land van regenwouden, duinlandschappen en moerasland. Een land van moderne en koloniale architectuur en levendige steden. Van surfers en tropische stranden in je Brazilië reis. In het land kun je een wereldreis maken zonder ooit een grens over te steken.

De mooiste steden van Brazilië

Een reis langs de steden van Brazilië geeft je meteen een goed beeld van de identiteit van het land. Barokke kerken in steden als Belo Horizonte en Salvador vertellen van de koloniale Portugese geschiedenis, maar de hoofdstad Brasilia doet juist futuristisch aan met zijn strakke en moderne architectuur. In metropool São Paulo, die meer inwoners telt dan Nederland, besef je pas echt wat druk stadsleven is. Alles komt samen in Rio de Janeiro: wolkenkrabbers, kunstenaarswijken, favela’s, carnaval, voetbal en natuurlijk strand. Kilometers strand. En gebronsde zonaanbidders in heel kleine zwembroekjes.

Beeldschone natuur

Behalve voor de steden, ga je naar Brazilië voor de natuur. Uiteraard het tropische regenwoud van de Amazone, waar je diep de mysterieuze, broeierige jungle in kunt trekken op zoek naar wildlife en bijzondere planten. Maar Brazilië kent ook uitgestrekte duinlandschappen met kleine lagunes, rotsige gebieden met tafelbergen en het uitgestrekte moerasland dat de Pantanal wordt genoemd. Hier leven heel veel verschillende diersoorten in een vrij open gebied. Relatief makkelijk dus om de capibara’s, apen, herten en krokodillen te spotten. Kreekjes steek je te voet over en in de grotere rivieren zet je een snorkel op om te zien wat er onder water allemaal leeft.

Natuurlijk kun je aan het einde van je reis door Brazilië neerploffen op het Copacabanastrand in Rio, maar het land heeft nog veel meer bijzondere kustlijnen. Tussen Rio en São Paulo kun je van het ene tropische eilandje naar het andere reizen. Je vult je dagen met wandelingen door de jungle, een snelle duik in een verborgen baai en luieren tussen de palmen. Brazilië is een surfparadijs en daarvoor kun je het beste naar het noordoosten trekken. Ervaren boarders halen spectaculaire stunts uit op de golven en natuurlijk kun je zelf ook een poging wagen. Liever gewoon een beetje niksen? Laat je zakken in één van de hangmatten die zijn opgeknoopt aan palen in de branding: voeten in het water, zonnebril op en wegdromen bij de zwoele klanken van de bossa nova.

Goed plannen

Ben je zelf een reis naar Brazilië aan het plannen, dan is het de moeite waard om van tevoren het een en ander vast te leggen. De afstanden in het land zijn groot en worden per vliegtuig afgelegd. Het is dan fijn als de vluchten alvast voor je geboekt zijn.

DELEN
Vorig artikelAngst op de piste
Volgend artikelPartners

GEEN REACTIES

Comments are closed.