Autovakantie met een baby

Autovakantie met een baby

546
0
DELEN
Met de baby in op vakantie

Je kijkt er misschien erg tegenop om met je baby een autovakantie te ondernemen. Maar met een aantal tips en goede voorbereidingen is het prima te doen.

Reistijd met de baby in de auto

Rij vooral niet langer dan 1,5 a 2 uur, tenzij je baby rond die tijd lekker ligt te slapen. Dan kun je beter doorrijden tot je baby wakker is. Een uitgebreide stop bij een wegrestaurant is ontspannend en je kunt je baby laten spelen op een kleed. Zo heeft je baby de nodige beweging tijdens de lange autorit!

Natje en droogje

Het is handig om tijdens een autovakantie met een baby het eten en drinken bij de hand te hebben. Ter plekke kun je verse melk maken door een thermosfles heet water en melkpoeder mee te nemen! Als je liever kant en klare melk mee wil nemen of borstvoeding, kun je beter een koelbox meenemen. Daarnaast zijn er ook flessenwarmers te verkrijgen.

Zon en warmte

Het is belangrijk om je baby tijdens een autovakantie goed te laten drinken, zeker als het erg warm is.

  • Tijdens een autovakantie met een baby is het belangrijk om je baby niet in de volle zon te zetten in de auto. Een goede zonwering is hierbij belangrijk. Maar je kunt ook luierdoeken of theedoeken bevestigen tegen het raam.
  • Tijdens een stop kun je de auto het beste in de schaduw zetten. Als er geen plekje meer te vinden is, neem de maxicosi mee uit de auto en vergeet vooral niet te luchten voordat je verder gaat.
  • Kijk uit met aurconditioning voor je baby tijdens de autovakantie. Zet de airconditioning niet te koud en voorkom dat de overgang van de koele auto naar een warme buitenlucht niet te groot is.

Speeltjes voor de baby in de auto

Speeltjes tijdens de autovakantie met een baby zijn belangrijk. Je kunt ze ook vastbinden aan de maxicosi, dan raken ze het speeltje niet snel kwijt. Daarnaast zijn er ook speelgoedzakken te koop die aan de autostoel bevestigd kunnen worden. Muziek vinden baby’s vaak ook erg leuk, zorg dus voor leuke cd’s en zing lekker mee!

Overige tips 

  • Neem natte washandjes mee tijdens de autovakantie met je baby, lekker om te verfrissen!
  • Laat je baby nooit alleen achter in de auto!
  • Zorg dat de autostoel/maxicosi goedgekeurd is. Zet de maxicosi nooit voorin als er een airbag in de auto zit.
  • Neem de baby nooit op schoot, dit is erg gevaarlijk. Mocht je baby onrustig zijn tijdens de autovakantie, ga dan naast je baby zitten om hem/haar te kalmeren.

GEEN REACTIES

Comments are closed.