Vliegvakantie met een baby

Vliegvakantie met een baby

335
0
DELEN

Hier lees je alle tips voor een vliegvakantie met een baby. 

Vanaf wanneer kan een baby mee vliegen? 
Als de baby geboren is door een normale bevalling zonder complicaties, is het geen probleem om te gaan vliegen met een baby. Wel is het aan te raden om pas vanaf de 6 weken te gaan vliegen, omdat de longen van de baby nog niet helemaal volgroeid zijn. Ga goed voorbereid op vliegvakantie met een baby!

Voorbereiding vliegvakantie baby
Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voor een vliegvakantie met een baby. Hieronder staan enkele tips voor de voorbereiding van een vliegvakantie en het vliegen met een baby. 

– Bassinet tijdens het vliegen
Grote luchtvaartmaatschappijen bieden op lange vluchten vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van een bassinet, oftewel een wieg tijdens het vliegen. Deze kun je uit de muur voor je eigen zitplaats klappen en fungeert als bedje tijdens het vliegen. Handig tijdens de vliegvakantie om de baby te verschonen en om te slapen. Informeer naar de mogelijkheid en reserveer deze vroegtijdig voor je vliegvakantie met een baby! 

– Veiligheidsgordels tijdens het vliegen
Als je de baby op schoot houdt, is er een speciale veiligheidsgordel die aan volwassenen vast zit. Baby's die op een stoel zitten hebben een speciale gordel die tijdens het dalen en stijgen gebruikt moet worden. Deze gordel kun je vragen aan het personeel in het vliegtuig. 

– Handbagage vliegvakantie baby
Meestal mag je 10 kg handbage voor een baby meenemen tijdens een vliegvakantie met een baby. Uitsluitend spullen om een baby mee te verzorgen. Bij andere maatschappijen mag je 6 kg meenemen + een inklapbare buggy. Maar bij low budget maatschappijen mag je vaak niets meenemen voor een vliegvakantie! Een draagzak is daarom aan te raden voor een vliegvakantie met een baby, mocht je de buggy/kinderwagen niet mee mogen nemen als handbagege. Check dit goed bij de vliegmaatschappij voordat je op vliegvakantie met een baby gaat.

– Babyvoeding tijdens vliegen
Neem vooral zelf voeding mee voor je baby/kind tijdens het vliegen. Normaal mag je geen vloeistoffen in verpakkingen groter dan 100 ml meenemen, maar voor babyvoeding is er een uitzondering. Baby's hebben vaak meer dorst tijdens een vliegvakantie! 

Tijdens het vliegen
Na de voorbereiding van de vliegvakantie s het tijd om te vliegen! Geen paniek, lees de volgende tips voor een vliegvakantie met een baby. 

– Vertraging vliegvakantie 
Probeer vluchten met tussenstops te vermijden! Vertraging kan altijd voorkomen tijdens een vliegvakantie en kan heel vervelend zijn. Het is handig om te weten dat er op Schiphol een speciale babycare lounge is. Je kunt hier privé je baby verzorgen en voeden. Ook kun je een baby hier op bed leggen en is er een comfortabele plek voor de ouders! Neem een dekentje en lakentje mee als je je baby hier in bed wil leggen. 

– Oorpijn tijdens vliegen
Drinken verlicht de pijn aan de oren tijdens het vliegen. Vooral als je baby verkouden is, kan deze hier last van krijgen. Zorg ervoor dat je de fles geeft tijdens het opstijgen. 

– Rustig houden 
Tijdens een vliegvakantie kan een baby nog wel eens onrustig zijn. Zorg ervoor dat je genoeg speeltjes hebt tijdens het vliegen. De oorzaak hiervan is meestal vermoeidheid/niet krijgen wat hij wil. Aan beiden is iets te doen! 

– Slaapjes plannen
Van te voren plannen wanneer je je baby laat slapen tijdens het vliegen is handig. Een ritme is altijd belangrijk maar soms is het handiger om hier even vanaf te wijken tijdens een vliegvakantie. Het ligt aan de baby wat het beste werkt. Wakker houden zodat hij tijdens het vliegen makkelijk in slaap komt, of zorgen dat hij vrolijk en uitgerust het vliegtuig in gaat. 

– Meerdere tijdzones
Houdt de tijden van het vertrekkende land aan en pas op de bestemming een ander ritme aannemen! Het kan ongeveer drie dagen duren voordat een baby hieraan gewend is. 

GEEN REACTIES

Comments are closed.