Kinderen voor het eerst op wintersport

Kinderen voor het eerst op wintersport

509
0
DELEN
Met de baby in op vakantie

Jong geleerd is oud gedaan! Dit geldt zeker voor jonge kinderen en wintersport. Jonge kinderen kennen vaak geen angst en leren snel skiën, wat een groot voordeel is voor de wintersport. Het belangrijkste is dat kinderen plezier hebben tijdens het skiën en de wintersport en genieten! Let op de volgende zaken als je voor het eerst met kinderen op wintersport vakantie gaat en ze leren skiën. 

  • Schoenen en ski's

Als je voor het eerst op wintersport gaat met jonge kinderen en ze leren skiën, is het aan te raden om het skimateriaal te huren. Mocht het skiën of de wintersport niet bevallen, dan zit je niet met duur skimateriaal. Het skimateriaal dat je huurt is meestal van hoge kwaliteit en vrij nieuw. De medewerkers van de skiverhuur kunnen alles aanpassen op kinderen voor het skiën. De ski's zijn dan ook altijd goed geslepen en gewaxt, dit merk je tijdens het skiën. 
Meer weten over skimateriaal voor jonge kinderen?

  • Kleding 

Zorg ervoor dat kinderen de juiste kleding dragen tijdens de wintersport  zodat ze warm blijven maar niet teveel gaan zweten. Kinderen verkleumen eerder dan volwassenen tijdens het skiën. Let er ook op dat het weer in de bergen erg snel kan omslaan tijdens de wintersport.
Meer informatie over skikleding voor kinderen? Je leest het hier! 

  • Beginnerstips voor jonge kinderen

De belangrijkste tip voor jonge kinderen op wintersport is het feit dat skiën leuk is en dat skiën leuk moet blijven! Beloon je kinderen na een ochtend les op wat lekkers of leuks. Wissel skiën af met andere activiteiten binnen de wintersport zoals bijvoorbeeld sleeen of een sneeuwballengevecht! 

Je kind snel leren skiën? 

Skiles nemen is erg belangrijk en wordt altijd aangeraden. Op deze manier krijgen kinderen de technieken van het skiën het snelst onder de knie. Probeer als ouder je kind los te laten en niet constant bij de skiles te blijven, vertrouw de leraar/lerares!
Meer weten over kinderen en skiles?

GEEN REACTIES

Comments are closed.