Skikleding kinderen

Skikleding kinderen

298
0
DELEN

Goede skikleding is belangrijk als je op wintersport gaat, ook voor kinderen. Kinderen zijn vatbaarder en hebben eerder last van de kou in de bergen. Lees de volgende tips om goed voorbereid te zijn voor de wintersport met kinderen!

  • Goede broek en jas

Het belangrijkste onderdeel van de skikleding zijn de jas en de broek. Kinderen moeten warm blijven in de liften maar niet bezweet raken tijdens het skieën. Een waterdichte, geïsoleerde en ademende jas en broek is sterk aan te raden voor je kind tijdens de wintersport.  Een verwijderbare capuchon kan erg handig zijn! Kies voor een jas op heuplengte. Voor de broek is het aan te raden om er een met beenkappen te nemen, om de sneeuw buiten te houden. Voor jonge kinderen kan een broek met afneembare bretels een prima oplossing zijn. Overalls zijn alleen handig voor kinderen die zindelijk zijn/zelfstandig naar het toilet kunnen.

  • Laagjes ondergoed

Het dragen van laagjes kleding is het fijnste tijdens de wintersport. Kies voor wol of een synthetische stof, geen katoen! Zorg ervoor dat de eerste laag niet te strak zit. 

  • Sokken

Kies niet voor katoenen sokken! Zorg ervoor dat de skisokken een juiste pasvorm hebben, want te groot of te klein zit niet fijn. De skisok moet tot boven de kuitbeen komen. 

  • Wanten

Wanten zijn meestal warmer dan handschoenen tijdens de wintersport. Wanten zijn ook makkelijker aan te trekken dan handschoenen. Kies voor warme en goed geïsoleerde wanten voor de wintersport en zorg dat ze lang genoeg zijn. Als het erg koud is, kun je speciale warmtepads kopen voor in de handschoenen. Hierdoor blijven je handen warm! 

Wil je meer weten over het juiste skimateriaal voor kinderen?

GEEN REACTIES

Comments are closed.