Tips skimateriaal kinderen

Tips skimateriaal kinderen

335
0
DELEN

Met kinderen op wintersport? De volgende tips helpen om het juiste skimateriaal aan te schaffen voor kinderen. Het is belangrijk om het juiste skimateriaal voor kinderen aan te schffpen. 

  • Huren of kopen skimateriaal? 

Als je voor het eerst op wintersport gaat met kinderen kun je het beste het skimateriaal huren. Mocht het niet bevallen, dan zit je niet met het dure skimateriaal. Als je skimateriaal huurt, krijg je vaak redelijk nieuw skimateriaal en de kwaliteit is meestal goed. Ook zijn de ski's goed geslepen en gewaxt en wordt het skimateriaal aangepast op de lengte en het gewicht. Als de wintersport met kinderen bevalt, kun je ervoor kiezen om skimateriaal zelf aan te schaffen. 

  • Skischoenen kinderen

Skischoenen zijn een belangrijk onderdeel van het skimateriaal. Het is belangrijk dat deze meteen goed zitten. Je kunt skischoenen het beste passen met skisokken. Zorg ervoor dat je de binnenschoen regelmatig eruit haalt om te drogen, deze neemt veel vocht op. 

  • Ski's voor kinderen

Er zijn speciale ski's voor kinderen. De skilengte moet minimaal tot kinhoogte komen en maximaal tot neushoogte. Voor kinderen die net beginnen met skieën zijn er speciale junior-ski's. 

  • Bindingen

De bindingen zijn essenstieel voor de veiligheid. Deze moeten ingesteld worden naar gewicht en niveau van de skieër. Voor kinderen zijn er speciale bindingen. 

  • Helm

Het is tegenwoordig bijna in ieder wintersportgebied verplicht voor een kind om een helm te dragen. Een helm biedt bescherming bij vallen en botsingen. Ook is de helm lekker warm tijden het skieën. Een verplicht onderdeel van het skimateriaal dus!

 

GEEN REACTIES

Comments are closed.