Tips wintersport met jonge kinderen

Tips wintersport met jonge kinderen

312
0
DELEN

Wintersport is leuk voor alle leeftijden, ook voor jonge kinderen. Lees hier alle tips over wintersport met jonge kinderen. De frisse berglucht is erg gezond en sneeuw vinden alle kinderen leuk! Toch kan een lichaam van een jong kind wat moeite hebben tijdens de wintersport met de hoogte, de kou of de droogte. Hieronder een paar handige tips voor een wintersport vakantie met jonge kinderen!

  • Genoeg drinken

De lucht in de bergen is vaak erg droog en daarom is het erg belangrijk om kinderen voldoende, meer dan normaal, te laten drinken tijdens de wintersport.  

  • Goede kleding

Het spreekt voor zich dat kinderen ook warm aangekleed moeten zijn tijdens de wintersport. Je kunt het beste kiezen voor meerdere laagjes kleding omdat je vaak te maken hebt met temperatuurverschillen in de bergen. Belangrijk om kinderen te beschermen tegen de kou én zon tijdens de wintersport. Een zonnebril en zonnebrand zijn dus onmisbaar en belangrijke tips. Meer informatie over de juiste skikleding voor kinderen?

  • Dichte oren

Oudere kinderen en volwassenen kunnen dichte oren snel oplossen door te geeuwen, slikken of kauwgum te kauwen. Voor kleine kinderen is dit iets lastiger en je kunt kinderen het beste iets geven waar ze op moeten kauwen zoals bijvoorbeeld een koekje.

  • Sneeuwblindheid

Jonge kinderen zijn extra gevoelig voor sterke UV-straling, daarom is het belangrijk dat je de ogen van kinderen beschermt met een zonnebril of skibril met een goede UV-bescherming. Ook als het bewolkt is tijdens de wintersport is er UV-straling. 

  • Veiligheid 

Veiligheid staat voorop bij wintersport. Zorg er daarom voor dat je kind een helm draagt op de pistes. Ga niet skiën met je kind in een rugdrager, dit is levensgevaarlijk omdat je altijd kunt vallen. Ook krijgt je kind het veel te snel heel koud door de hogere snelheid. 

Kijk verder voor meer tips!

GEEN REACTIES

Comments are closed.