Zonvakantie met kinderen, handige tips!

Zonvakantie met kinderen, handige tips!

328
0
DELEN

Wanneer je een zonvakantie boekt met je hele gezin, dan zijn er een aantal zaken waar je altijd rekening mee moet houden. Het maakt niet uit of je dan een zonvakantie boekt in het buitenland of gewoon in Nederland. Kinderen blijven altijd kwetsbaar, zeker in de zon. Daarom doe je er goed aan vooraf voorbereidingen te treffen, zodat zowel jij als je kinderen een onvergetelijke vakantie zullen beleven. Hier volgen een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.
Smeer je kinderen goed in tegen de zonkracht
Zonnebrand is natuurlijk een heel belangrijk iets wanneer je met je kinderen op zonvakantie gaat. Wanneer jij je kinderen niet goed insmeert, lopen je kinderen het risico dat ze enorm zullen verbranden tijdens de felle en warme zon. Wanneer de huid van een kind niet ingesmeerd is, dan verbrandt de jonge huid van een kind binnen 20 minuten. Dat heeft vooral te maken met de UVB-stralen. UVB-filters maken onderdeel uit van een goede zonnebrandcrème, waardoor kinderen ook langer in de zon kunnen blijven spelen zonder dat ze verbranden.
Het dragen van de juiste kleding
Naast het gebruik van zonnebrandcrème is ook de juiste kinderkleding van groot belang. Zo kan het dragen van een pet je kind beschermen tegen verbranding van de hoofdhuid. Probeer ook zoveel mogelijk witte kleding te regelen voor je kind. Je kunt ook UV-werende kleding aanschaffen voor je kind. Deze witte katoenen kleding zorgt er daarnaast ook voor dat je kind er leuk uitziet, zonder dat hij of zij het risico loopt het verbrandt in de felle zon. Een ruime collectie kinderkleding vind je bij V&D.
Langzaam aan opbouwen
Naast het gebruik van zonnebrandcrème en het laten dragen van de juiste kleding, zijn er meer zaken waar je rekening mee dient te houden. Het is verstandig om je kind tussen 12 en 3 uur in de middag niet in de felle zon te laten spelen. In die periode is de zonkracht op zijn hevigst en is het risico op verbranding ook het grootst. Bouw daarnaast het spelen in de zon ook geleidelijk op, zodat je kind aan de zon kan wennen.
DELEN
Vorig artikelAngst op de piste
Volgend artikelPartners

GEEN REACTIES

Comments are closed.