Kerstshoppen in Londen

Kerstshoppen in Londen

522
0
DELEN

Kerstshoppen en Londen worden vaak in één adem genoemd. Dat is niet vreemd, gezien de vele unieke winkels, kerstaankleding, entertainment en de lokale kerstlekkernijen die je hier kunt krijgen rond de feestdagen. Vanaf Duinkerken bijvoorbeeld vertrekken er dagelijks cruises naar Dover en daarnaast kun je natuurlijk ook via de Noord-Franse kanaaltunnel in de UK komen. Bijkomstig voordeel is de gunstige koers van de Britse Pond waardoor je nu extra voordelig op reis kunt voor de laatste kerstinkopen. Natuurlijk pak je dan ook nog de leukste bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Tower Bridge, The Londen Eye en Piccadilly Circus mee. We hebben de leukste plekken vast voor je uitgezocht.

Harrods en Oxford Street
In Londen vind je één van de bekendste winkelstraten ter wereld. In Oxford Street kijk je rond kerst werkelijk je ogen uit. Geniet van de prachtig aangeklede etalages, de sfeervolle verlichting, heerlijke kerstmuziek en de meest unieke kerstcadeaus en accessoires die je eenvoudig betaalt met credit cards zoals van American Express. Tijdens het struinen door de stad kun je tevens kiezen uit de lekkerste kerstgerechten en snacks uit de UK. De magie straalt er vanaf en dat moet je echt een keer meegemaakt hebben. Voor de kids zijn er diverse grote speelgoedwinkels zoals Hamleys, After Noah, Benjamin Pollock's Toy Shop en de Playlounge. Via een korte wandeling langs Hyde Park ben je vervolgens in 10 minuten bij Harrods. Dit wereldberoemde warenhuis is gespecialiseerd in luxeartikelen en hier slaag je gegarandeerd voor de kerstinkopen.

Kerstmarkten en entertainment
Door de hele stad vind je kerstmarkten waarvan de meest bekend te vinden zijn rond The London Eye, Canary Warf en in Hyde Park. Hier vind je werkelijk alles wat met kerst te maken en je waant je in een winterse kerstwereld. De straten en kramen zijn schitterend aangekleed met lichtjes, enorme kerstbomen en kerststalletjes. Tip: In Hyde Park tref je een wereldse kerstmarkt aan onder de naam "Winter Wonderland". Er is o.a. een reuzenrad, een ijsbaan én een gezellige kerstmarkt met vele attracties. Rond de feestdagen vind je, verspreid door de stad, tevens diverse schaatsbanen waar je na een ijsavontuur tevens lekkere lokale snacks en drankjes kunt krijgen.

Citytrip
Als je toch in The Big Smoke bent, dan pak je natuurlijk nog een aantal leuke bezienswaardigheden mee. Wat te denken van Buckingham Palace, de residentie van de Britse Queen of de wereldberoemde Tower Brigde. De Westminster Abbey is als monumentale kerk zeer de moeite van een bezoekje waar en dichtbij kun je tevens de Big Ben bezichtigen. Wie letterlijk álles van Londen wil zien, waagt zich in de 135 meter hoge London Eye. Dit gigantische reuzenrad mag zich met recht de grootste van de wereld noemen. Kortom: Londen biedt volop entertainment voor jong en oud.

DELEN
Vorig artikelAngst op de piste
Volgend artikelPartners

GEEN REACTIES

Comments are closed.