Angst op de piste

Angst op de piste

747
0
DELEN

Een beetje gezonde angst op de piste is niet erg maar deze angst moet niet de overhand krijgen zodat je de piste gaat vermijden! Hoe kun je er dan voor zorgen dat je piste angst verminderd of geheel verdwijnt? Lees de volgende tips door en zorg ervoor dat je piste angst niet de overhand krijgt! 

  • Neem les

De belangrijkste tip om je angst op de piste te overwinnen is les nemen! Niet alleen voor de beginselen van het skieën maar ook als je de basis al kent. Vooral controle en zelfvertrouwen is belangrijk om je angst te overwinnen op de pistes. Als je de technieken onder de knie hebt en je stevig staat op de piste, ben je minder bang. Dus neem genoeg les! 

  • Laat jezelf niet overhalen

Pushen werkt vaakt averechts en kan de angst op de piste alleen maar vergroten. Luister dus goed naar jezelf als je moe bent of geen zin hebt! Stop dan met skieën in plaats van nog 'even die piste'. Ook is het belangrijk om jezelf geen angst aan te praten maar probeer je angst te herkennen en te begrijpen. Waar ben je nou zo bang voor? 

  • Wees reëel

Een beetje angst op de piste is niet erg maar probeer wel reëel te zijn. Wat kan er nu eenmaal gebeuren? Een valletje op de piste is niet meteen dramatisch, met snelheid kun je de bochten beter maken, skiërs achter je zien je perfect en mocht je een te steile helling tegenkomen kun je altijd nog roetsjen! 

  • Angst op de piste is niet fout

Angst hebben is helemaal niet erg al moet het niet de overhand krijgen, dus luister naar je angsten maar blijf reëel!

  • Stapje voor stapje grenzen verleggen

Het verleggen van grenzen is leuk, ook op wintersport maar het is hierbij belangrijk om naar jezelf te kijken. Heb ik de technieken goed onder de knie? Dan kan ik verder! Voel ik me nog niet helemaal zeker op de piste? Neem dan een paar extra lessen. 

GEEN REACTIES

Comments are closed.