DELEN
Wintersport met de auto
Wintersport met de auto

Je gaat op wintersport in Oostenrijk, maar welk skigebied kies je dan? Vaak willen mensen niet elke dag op dezelfde piste staan en kiezen ze voor een groot gebied. Wij hebben voor jou de grootste skigebieden in Oostenrijk op een rijtje gezet!

Skigebied Ski Arlberg

Met 349 kilometer aan pistes is Ski Arlberg het grootste skigebied van Oostenrijk, op 860 kilometer vanaf Utrecht. Voor wintersporters die er dus niet van houden om elke dag weer van dezelfde piste af te dalen, is dit een zeer geschikt skigebied voor je wintersportvakantie in Oostenrijk.

Beginnende skiërs kunnen hun hart ophalen in dit skigebied in de dorpen Lech en Oberlech. Voor de gevorderde skiërs is dit het perfecte skigebied. Door de grootte vinden zij hier een groot aantal uitdagende pistes, mooie skiroutes en off-piste afdalingen. Het après ski-dorp Sankt Anton maakt ook deel uit van het skigebied Ski Arlberg. Voor een goedkope wintersport kun je in Ski Arlberg terecht in het dorpje Stuben. Kortom, als je een zeer uitgebreid aanbod aan pistes zoekt voor je wintersport in Oostenrijk, dan is Ski Arlberg uitermate geschikt voor jouw wintersportvakantie. Ski Arlberg is over het algemeen vrij duur, maar voor een goedkope wintersport kun je ook in dit gebied terecht. Vooral het dorpje Stuben is dan een geschikte plaats.

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Als je vele Nederlanders wilt volgen, kies je op wintersport in Oostenrijk voor skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Het ligt op zo’n 899 kilometer vanaf Utrecht. Het skigebied met liefst 280 kilometer piste staat bekend om haar gevarieerde aanbod in pistes en hoort het dus zeker bij de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het is een echt familieskigebied, door de vele rode en blauwe pistes. Dit maakt het voor de echte experts op het gebied van skiën en snowboarden een iets minder geschikt gebied.

Voor gevorderden ligt er echter genoeg uitdaging. Aanraders zijn de mooie skiroutes die dit gebied rijk is. Zo zijn de Slavenrunde (12 km), de Kaiserrunde (20 km) en de Westendorfrunde (30 km) prachtige tochten, met geweldige afdalingen en mooie uitzichten over de Kitzbüheler Alpen.
Met funpark Boarders Playground bevat het skigebied een mooi freestylepark voor snowboarders. Dit park is verdeeld in een deel voor gevorderden en voor beginners. In de dorpen Westendorf en Söll vind je verlichte afdalingen, waardoor je ‘s avonds nog kunt skiën!

Een andere reden waarom dit skigebied een uitstekende keuze is, is omdat je er liefst 70 berghutten vind. Après Skiën is dan ook erg gezellig in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Sinds het seizoen 2015/2016 heeft het skigebied er een verbinding met Fieberbrunn bij, waardoor het nu officieel het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heet. Het gebied ligt op zo’n 982 kilometer vanaf Utrecht. Met 270 kilometer aan pistes met veel buckelpistes, funparks en speedpistes is het skigebied geschikt voor de betere skiërs. Verder is het een gebied dat vooral voor de beginner ideaal is. Het gebied bevat namelijk veel rode en blauwe pistes, terwijl er bijna geen zwarte pistes te vinden zijn.

Daarnaast zijn er weinig skigebieden die zo populair zijn onder Nederlanders als dit gebied. Dit gebied staat bekend om de vele mooie skitochten, wat dan ook echte aanraders zijn in dit gebied.

Après ski is in zowel Saalbach als Hinterglemm zeker zo belangrijk als het skiën zelf. Dat in combinatie met de vele Nederlanders zorgt elk jaar voor een geweldige sfeer in dit skigebied. Hierdoor moet je wel een leuke wintersportvakantie in Oostenrijk hebben. Voor een goedkope wintersportvakantie moet je niet in dit gebied zijn, het is vrij prijzig.

Skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck

Met 260 kilometer aan pistes hoort Olympia SkiWorld Innsbruck natuurlijk ook bij de grootste skigebieden in Oostenrijk. Het gebied ligt op zo’n 960 kilometer vanaf Utrecht. Dit is een vrij goedkoop gebied en je kunt hier dus prima heen voor een goedkope wintersport in Oostenrijk. Omdat het eigenlijk allemaal kleine gebieden zijn die aan elkaar verbonden zijn, is de variatie groot. Voor families liggen er genoeg blauwe en rode pistes. De gevorderde skiërs en de experts hoeven zich ook niet te vervelen in Olympia SkiWorld, enkele van de meest stijlen afdalingen van Europa liggen in dit gebied.

Wat ook ideaal is aan dit gebied, is dat de luchthaven van Innsbruck om de hoek ligt. Dit maakt deze bestemming ideaal voor reizigers die liever niet met de auto komen.

Skigebied Montafon

Variatie is het belangrijkste pluspunt van dit skigebied met 220 kilometer piste, op 848 kilometer vanaf Utrecht. Of je op wintersport gaat met beginners, gevorderden, experts of juist je gezin, dit skigebied voldoet voor elk niveau aan de eisen. Met 848 kilometer van Utrecht ligt het relatief dichtbij huis, waardoor het een interessante optie is om in dit gebied op wintersportvakantie in Oostenrijk te gaan. Ook dit zijn losse skigebieden die aan elkaar gekoppeld zijn, hierdoor is het een geschikt gebied voor iedereen.

Als je een liefhebber van après ski bent, zit je in dit gebied verkeerd. De dorpen zijn namelijk vrij rustig en kleinschalig. In dit gebied vind je niet zoveel Nederlanders als in andere delen van Oostenrijk, wat voor veel mensen een pluspunt is. Tot slot ligt de langste skitunnel ter wereld in dit gebied!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER