Sneeuwzekere skigebieden

Sneeuwzekere skigebieden

606
0
DELEN

Veel wintersportgebieden geven aan dat ze sneeuwzeker zijn maar is dat ook zo? Er zijn honderden skigebieden en daardoor is het lastig om een echte top 10 vast te stellen. De hoogte speelt vaak een rol maar is niet doorslaggevend. Het ene gebied ligt geografisch lager maar vangt toch meer sneeuw. Kunstsneeuw uitgesloten gooien de volgende skigebieden in de Alpen hoge ogen op het gebied van sneeuwzekerheid. Echte gletsjergebieden worden ook niet meegenomen omdat deze per definitie sneeuwzeker zijn. 

1. Arlberg 
Een van de bekendste en grootste sneeuwzekere skigebieden in de Alpen is de Oostenrijkse Arlberg. Dit skigebied krijgt vaak te maken met grote sneeuw dumps door de bekende nordstau. Bekende plaatsen als Lech en Sankt Anton zijn hier te vinden.

2. Espace Killy
In Frankrijk ligt het sneeuwzekere skigebied Espace Killy. Door de hoogte en ligging vind je hier altijd veel sneeuw. Het gebied ligt vrij van föhn en zachte zeelucht.

3. Obergurgl-Hochgurgl
Het Oostenrijkse kerkdorp Obergurgl staat op nummer drie van meest sneeuwzekere skigebieden. Dit plaatse ligt op 1930 meter. Het skigebied krijgt zowel sneeuw van de noord als de zuidkant doordat het pal op de Oostenrijkse-Italiaanse hoofdkam ligt. 

4. Puy Saint Vincent
Een stuk rijden vanuit Nederland naar de Zuid-Franse Alpen maar zeker de moeite waard. Dit skigebied pakt vrijwel uit elke windrichting sneeuw waardoor het een sneeuwzeker skigebied is!

5. Le Grand Massif
Het in Frankrijk liggende skigebied is sneeuwzeker doordat vochtige lucht vanaf het vlakke meer van Geneve met een harde klap botst tegen het Le Grand Massif met als gevolg, heel veel sneeuw! 

6. Madesimo
In Italië ligt deze wat onbekende maar sneeuwzekere skigebied. Het sneeuwt hier vaak erg hard vanuit het zuiden doordat de wolken blijven hangen. 

7. Obertauern
Zoals de naam van het dorp al zegt ligt dit dorp op de Tauernketen, de Oostenrijkse Alpenhoofdkam. Obertauern ligt op 1740 meter en is vaak vroeg in het seizoen al bedekt met sneeuw.

8. Arabba
Arabba is een witte bestemming in de Italiaanse Dolomieten. Ingeklemd tussen de Marmolada en het Sellamassief sneeuwt het hier vaak erg hard. 

9. Braunwald 
Braunweld is een idyllische plek in Ostschweiz en heeft met de nordstau erg veel sneeuw! Het dorp is autovrij en een ideale skigebied als je sneeuwzekerheid zoekt. 

10. Die Tauplitz
Het dorp ligt redelijk laag, 900 meter, maar het skigebied staat toch bekend om haar sneeuwzekerheid. Het ligt heel oostelijk en is daarom kouder dan in de rest van de Alpen. 

Dit zijn een aantal skigebieden die erg hoog scoren op het gebied van sneeuwzekerheid maar er zijn nog genoeg andere skigebieden die ook sneeuwzekerheid bieden door bijvoorbeeld de aanwezigheid van gletsjers.

Ben je op zoek naar kindvriendelijke skigebieden?

GEEN REACTIES

Comments are closed.