DELEN
goedkope wintersport frankrijk

Frankrijk is over het algemeen een vrij duur wintersportvakantieland. De skipassen en prijzen op de pistes zijn hoog. Maar toch behoort een goedkope wintersport in Frankrijk tot de opties. Als je bijvoorbeeld wilt genieten van de après-skimogelijkheden in Val Thorens, maar niet de hoofdprijs wilt betalen voor een accommodatie, moet je in het naastgelegen Valfréjus zijn. Het skigebied is met 50 kilometer piste niet echt groot, maar een gemiddelde wintersporter kan zich hier goed vermaken.

Voor families is het dorpje La Norma erg populair. Met ongeveer hetzelfde aantal pistes en dezelfde prijzen als Valfréjus is dit dorpje populair bij Nederlanders. Een goedkope skivakantie in Frankrijk in een groot skigebied? Dan zit je goed in La Joue du Loup of Superdévoluy. Als je wilt gaan skiën in Frankrijk dan zijn dit betaalbare bestemmingen.

Tips voor een wintersportvakantie in Frankrijk

  • Het is natuurlijk goedkoper om buiten de schoolvakanties op wintersport in Frankrijk te gaan. Dus wil je een goedkope wintersport in 2016? Boek dan in ieder geval niet in de Kerst- of Voorjaarsvakantie maar ga buiten de schoolvakanties om.
  • Boek een accommodatie in een minder bekende plaats. Iedereen kent de bekendste dorpen en steden voor een wintersport natuurlijk, maar dit zijn vaak ook de duurste plaatsen. Als je voor een dorpje kiest wat net iets verder van het skigebied af ligt, kan je dit veel geld schelen. Een voorbeeld hiervan is Valfréjus, een dorpje dat dichtbij Val Thorens ligt. Hierdoor heb je een goedkope skivakantie in hetzelfde skigebied in Frankrijk.
  • Boek zolang er vroegboekkorting op je wintersport in Frankrijk aangeboden wordt. Dit kan soms best een flink bedrag schelen. Je kunt natuurlijk ook last-minute op wintersport gaan. Ook een last-minute skivakantie is vaak erg goedkoop.
  • Zoek het hele internet af voor de beste wintersport-deals. Er zijn ontzettend veel aanbieders van goedkope wintersportvakanties in Frankrijk en op internet vind je vaak de goedkoopste aanbieders.
  • Wilt u verblijven in houten chalets of comfortabele gîtes? Kijk dan op Yelloh Village.

Extra tips voor goedkope wintersport in Frankrijk

  • Boek een complete pakketreis. Door je accommodatie met skipas, materiaal en skilessen te boeken, ontvang je vaak een flinke korting. Vaak heb je dit toch allemaal nodig en buiten dat het makkelijk is, zorgt het ook voor een goedkope wintersport in Frankrijk.
  • Ga niet te veel naar bergrestaurants. Het is natuurlijk hartstikke leuk, een hapje eten in een bergrestaurant. Toch is dit vaak extreem duur, vooral in Frankrijk. Neem bijvoorbeeld je eigen lunchpakket mee, dit zorgt voor een goedkope wintersport.
  • Ga met de auto, trein of bus in plaats van het vliegtuig. Vluchten naar wintersportbestemmingen zijn vaak duur en reizen met de bus of trein is tegenwoordig erg comfortabel. Daarnaast blijft met de auto naar je skigebied in Frankrijk erg makkelijk, omdat je altijd een auto tot je beschikking hebt op je wintersport.
  • Huur je materiaal in plaats van het aan te schaffen. Voor mensen die niet vaak op wintersport gaan is het stukken voordeliger om materiaal te huren. Daarnaast hoef je niet alle spullen mee te nemen, wat weer minder bagage en daardoor vaak minder kosten betekent. Een logische, maar bruikbare tip voor een goedkope wintersport in Frankrijk.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER