DELEN
goedkope wintersport frankrijk

Over wintersportvakanties wordt vaak gedacht dat ze extreem duur zijn. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om een goedkope wintersport te boeken. Denk aan reisduur, periode, bestemming en vervoer. Hier geven we je een aantal tips waarmee je een hoop geld kunt besparen en een goedkope skivakantie kunt boeken.

In Oostenrijk vind je een aantal bestemmingen die zeer geschikt zijn voor een goedkope wintersport vakantie. Voorbeelden hiervan zijn Brandnertal, Wildkogel Arena en Diedamskopf. Dit zijn vrij kleine skigebieden, wat voor families ideaal is. Ben je op zoek naar een groot skigebied in Oostenrijk waar je toch een goedkope wintersportvakantie kunt vieren? Dan is Wildschönau de perfecte optie.

Tips voor een goedkope wintersport

Iedereen wil uiteraard wel tips voor een goedkope wintersport vakantie. Wij geven je graag wat tips zodat jij een goedkope wintersport vakantie kunt boeken! Voor je het weet race jij die piste af in Oostenrijk!

  • Het is natuurlijk goedkoper om buiten de schoolvakanties op wintersport in Oostenrijk te gaan. Dus wil je een goedkope wintersport? Boek dan in ieder geval niet in de Kerst- of Voorjaarsvakantie.
  • Maak gebruik van vroegboekkorting. Dit kan soms best een flink bedrag schelen. Je kunt natuurlijk ook last minute op wintersport gaan. Ook dit kost vaak een stuk minder.
  • Zoek het hele internet af voor de beste wintersport-deals. Er zijn ontzettend veel aanbieders van goedkope wintersportvakanties en op internet vind je vaak de goedkoopste aanbieders.
  • Boek een complete pakketreis. Door je accommodatie met skipas, materiaal en skilessen te boeken, ontvang je vaak korting. Vaak heb je dit toch allemaal nodig en buiten dat het makkelijk is, zorgt het ook voor een goedkope skivakantie.
  • Ga met de auto, trein of bus in plaats van het vliegtuig. Een vlucht is vaak stukken duurder dan met de auto. Met de trein of bus op wintersport in Oostenrijk is vaak nog goedkoper dan met de auto.
  • Boek een accommodatie in een minder bekende plaats. Iedereen kent de bekendste dorpen en steden voor een wintersport natuurlijk, maar dit zijn vaak ook de duurste plaatsen. Als je voor een dorpje kiest wat net iets verder van het skigebied af ligt, kan je dit veel geld schelen. Hierdoor heb je een goedkope skivakantie in hetzelfde skigebied.
  • Huur je materiaal in plaats van het aan te schaffen. Voor mensen die niet vaak op wintersport gaan is het stukken voordeliger om materiaal te huren. Daarnaast hoef je niet alle spullen mee te nemen, wat weer minder bagage betekent. Een logische, maar bruikbare tip voor een goedkope wintersport in Oostenrijk.
  • Ga niet te veel naar bergrestaurants. Het is natuurlijk hartstikke leuk, een hapje eten in een bergrestaurant. Toch is dit vaak extreem duur. Neem bijvoorbeeld je eigen lunchpakket mee, dit draagt ook een flink deel bij aan een goedkope wintersport.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER