DELEN

Nederlandse wintersporters gaan na Oostenrijk het meest op wintersport in Frankrijk. Niet zo gek, aangezien Frankrijk geweldige skigebieden heeft. Vooral voor grote, aaneengesloten skigebieden vind je in Frankrijk. Een ander voordeel aan de skigebieden in Frankrijk vergeleken met bijvoorbeeld Oostenrijk, is dat de skigebieden vaak een stuk hoger liggen in Frankrijk. Hierdoor ligt er vrijwel altijd sneeuw in de gebieden voor je wintersport in Frankrijk.

Vaak wordt er gezegd dat er in Frankrijk alleen standaard pistes en skigebieden te vinden zijn, waar de gezelligheid ver te zoeken is. Dit is de laatste jaren echter drastisch veranderd, vooral de kleinere dorpen zijn erg gezellig. Toch vind je in Frankrijk niet dezelfde traditionele après-skibarren als in bijvoorbeeld Oostenrijk. In de grotere skigebieden in Frankrijk zoals Val Thorens, Tignes en Les Deux Alpes is vooral voor het jongere publiek genoeg te beleven. In die plaatsen zijn après-skibarren geopend door Nederlanders en hier zijn ieder jaar genoeg jonge Nederlandse wintersporters te vinden.

Voor grote skigebieden en afwisseling kies je een wintersport in Frankrijk. Elke dag een andere route en andere pistes, dat is het voordeel van een skivakantie in Frankrijk. Hier tegenover staat dan wel weer dat je vaak vrij veel betaalt voor een skipas in Frankrijk. Maar de wintersporter krijgt dus wel waar voor zijn geld.

Reistips voor je wintersport in Frankrijk

Reistip helpt je graag met alle tips die je nodig hebt om een zorgeloze wintersport in Frankrijk tegemoet te gaan. Zeker als je voor de eerste keer gaat skiën in Frankrijk, is het aan te raden om deze tips goed door te lezen.

Vervoer: Met de auto of vliegtuig op wintersport?

Als je met de auto op wintersport wilt, moet je op een aantal dingen letten. De eerste tip is vrij logisch, maar neem altijd sneeuwkettingen mee. In Frankrijk vind je steile hellingen en dat kan wel eens problemen opleveren als je die op wilt komen zonder sneeuwkettingen of zonder winterbanden, als er een laagje sneeuw ligt.

Daarnaast is het belangrijk dat de voorbereiding op een autorit naar Frankrijk goed is. Loop de auto een keer helemaal na, je gaat immers toch ongeveer 1000 kilometer rijden. Check de banden, vul de olie aan en zorg dat er genoeg koelvloeistof in de auto zit. En zijn winterbanden verplicht in het land waar je op wintersport gaat? Allemaal dingen die je vakantie al kunnen verpesten, voordat je daadwerkelijk op je bestemming bent.

Ook is het aan te raden om de route vooraf te checken. Niets is namelijk zo ergerlijk als je wintersportvakantie te beginnen in de file. Vooral in het hoogseizoen staan er op weg naar de skigebieden in Frankrijk vaak enorme files. Als je met kinderen op wintersportvakantie in Frankrijk gaat, is het aan te raden om genoeg vermaak mee te nemen voor hen. Een autorit van 1000 kilometer is een hele trip voor kinderen en zorg dat ze zich geen moment hoeven te vervelen, achterin de auto.

Als je liever niet met de auto op wintersport in Frankrijk gaat, is het vliegtuig een mooi alternatief. Vaak een stukje duurder, maar wel een stuk sneller. Frankrijk heeft genoeg mogelijkheden om met het vliegtuig op wintersport te gaan, omdat de vliegvelden van Grenoble, Toulouse én Nice geschikt zijn om te landen voor je skivakantie in Frankrijk. Als je met het vliegtuig gaat, let er wel op dat je vaak extra moet betalen voor ski’s of een snowboard als bagage. Dit zijn kosten waar wintersporters vaak geen rekening mee houden. Daarnaast is het aan te raden om een skigebied te kiezen in de buurt van het vliegveld. Dit is simpelweg praktischer omdat de reis vanaf het vliegveld dan maar kort duurt en je zo snel mogelijk de piste op kunt.

Voor een goedkope wintersport in Frankrijk is het slim om te kiezen voor een busreis naar je wintersportbestemming. Tegenwoordig zijn de bussen vrij comfortabel en rijden vaak ‘s nachts, waardoor je gewoon kunt slapen in de bus. De ritten duren vrij lang, maar zijn dus zoals gezegd vaak zeer geschikt voor een goedkope skivakantie in Frankrijk.

Daarnaast worden treinreizen steeds populairder. Reis met NS International of Ski Thalys naar je wintersport in Frankrijk. Vaak vrij goedkoop en een stukje sneller dan met de auto of bus. Dus voor een vrij goedkope wintersport in Frankrijk is een treinreis zeker een optie!

Snowboard- of skimateriaal: Kopen of huren op wintersport in Frankrijk?

Materiaal voor op wintersport is vaak een moeilijke keuze, ga je dit huren of toch kopen? Veel wintersporters die vaker op wintersport gaan kiezen ervoor om het materiaal te kopen. Ze hebben dan hun eigen ski’s en dat is vaak toch een stuk meer vertrouwd dan huurmateriaal. Toch is dit een erg dure optie en naast de aanschaf kost onderhoud een hoop geld. Verder moet je je eigen ski’s of snowboard meenemen vanuit Nederland en die nemen nogal wat ruimte in beslag. Als je met het vliegtuig gaat, moet je vaak extra bijbetalen voor ski’s of een snowboard als bagage.

Wintersporters die minder vaak op wintersport gaan, kunnen beter huren. Het is misschien niet zo vertrouwd om met gehuurde materialen de piste op te gaan, maar toch zijn ook die ski’s van goede kwaliteit. Het grote voordeel van het huren van skimateriaal zijn de kosten. Vergeleken met de aanschaf kost het huren van ski’s erg weinig wat, zeker als je een goedkope wintersport wilt, een enorm voordeel is.
Verder bespaar je natuurlijk een hoop bagageruimte als je de ski’s ter plekke huurt. Hierbij moet wel gezegd worden dat het slim is om in Nederland alvast te informeren naar de mogelijkheden wat betreft het huren van materiaal op skivakantie. Soms kan er gereserveerd worden en dat is zeker aan te raden, wil je niet voor verrassingen komen te staan als je gaat skiën in Frankrijk.

Wintersport in Frankrijk: Hotel, appartement of chalet?

Om te gaan skiën in Frankrijk zijn er verschillende opties wat betreft de accommodatie. Naast de gebruikelijke hotels en appartementen zijn er in Frankrijk genoeg chalets te vinden voor je wintersport. Een chalet is vooral voordelig voor groepen die op skivakantie in Frankrijk gaan. Je hoeft als groep met niemand anders rekening te houden en hebt alle voorzieningen voor jezelf. Daarnaast zijn chalets vaak traditioneel ingericht, wat het echte wintersportgevoel geeft. Voor wintersporters die iets meer luxe willen is een hotel of appartement vaak beter. In appartementen heb je je eigen kookgelegenheden en kun je dus compleet voor jezelf zorgen, zonder rekening te houden met andere gasten.

Hotels zijn er in overvloed in Frankrijk. Voor een goedkope wintersport in Frankrijk zijn er genoeg hotels te vinden, maar ook luxe hotels zijn er volop aanwezig in Frankrijk. Vaak bieden de hotels prima eetgelegenheden en sommige hotels nemen de transfers van hun gasten naar het skigebied voor hun rekening.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER